• Novi planovi sa dvorcem, raskinuta saradnja sa prethodnim zakupcem

  Opština Nova Crnja ima ambiciozne planove sa dvorcem Nojhauzen, koji se nalazi u Srpskoj Crnji, na samoj granici sa Rumunijom, tvrdi čelnik opštine Pera Milankov.   – Lokacija na kojoj se dvorac nalazi je atraktivna, a mi smo u jednoj obližnjoj staroj zgradi, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, otvorili ciklo-motel. Posle dva neuspešna izdavanja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi planovi sa dvorcem, raskinuta saradnja sa prethodnim zakupcem

  Opština Nova Crnja ima ambiciozne planove sa dvorcem Nojhauzen, koji se nalazi u Srpskoj Crnji, na samoj granici sa Rumunijom, tvrdi čelnik opštine Pera Milankov.

   

  – Lokacija na kojoj se dvorac nalazi je atraktivna, a mi smo u jednoj obližnjoj staroj zgradi, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, otvorili ciklo-motel. Posle dva neuspešna izdavanja u zakup dvorca Nojhauzen, sada razmišljamo da preko našeg turističkog centra otvorimo restoran u dvorcu i tako nudimo ugostiteljske usluge – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik ove male srednjobanatske opštine Pera Milankov.

   

  On napominje da je opština u sporu sa prethodnim zakupcem dvorca, preduzećem „Varvaro“ iz Temišvara, koje je bilo ugovorilo dvodecenijski zakup, ali od svega na kraju ništa nije ostvareno.

   

  Ovaj dvorac, inače, prostire se na površini od 6 ari i 20 kvadratnih metara, a pomoćna zgrada je na 4 ara i 66 kvadrata. Uz opremljeni ciklo-motel on može biti dobra lokacija za razvoj sve popularnijeg biciklističkog turizma, uz već odavno afirmisani lovni.

   

  – Potencijal predstavlja i ležište termalne vode koje se nalazi na 700 metara dubine. Već smo imali interesenta za kupovinu tri hektara zemljišta na kojem bi se gradila termalna banja. Potencijalni investitor je odustao, ali mi ćemo se potruditi da animiramo nekog drugog spremnog za ulaganje u takav projekat – napominje Milankov.

   

  Na kraju, on kaže da što se tiče spora sa zakupcem dvorca, nije bilo moguće postići nagodbu, jer su sporna ulaganja u objekat.

   

  – On tvrdi da je uložio mnogo, a mi imamo veštačenje i nalaz stanja pre ulaska zakupca i posle njegovog odustanka, koja to demantuju. Sve to predočićemo sudu – naglašava Milankov.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat