• Nova brza saobraćajnica u Vojvodini spojiće dva granična prelaza

  Skupština AP Vojvodine usvojila je odluku o donošenju Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).   Osnovni razlog za izradu i donošenje prostornog plana je stvaranje uslova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nova brza saobraćajnica u Vojvodini spojiće dva granična prelaza

  Skupština AP Vojvodine usvojila je odluku o donošenju Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

   

  Osnovni razlog za izradu i donošenje prostornog plana je stvaranje uslova za realizaciju nacionalnih i regionalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture na principima održivog razvoja i zaštite, odnosno obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju brze saobraćajnice.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Menjačnica „Spin“ svojim klijentima omogućila još jednu uslugu

   

  Ovaj državni put je, zaključkom Vlade Republike Srbije, proglašen projektom od posebnog značaja za našu državu.

   

  „Pored saobraćajnog povezivanja i realizacije interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture, izgradnja ove saobraćajnice predstavlja projekat koji je od velikog uticaja na razvoj i unapređenje infrastrukturnih, ekonomskih, privrednih i drugih interesa, kako Republike Srbije kao celine, tako i AP Vojvodine, ali i lokalnih interesa u područjima kroz koje planirana saobraćajnica prolazi. Realizacijom projekta, saobraćajno – geografski položaj gradova Sombora i Kikinde, kao i opština Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja i Novog Bečeja i saobraćajna pristupačnost će biti unapređeni u značajnoj meri, što će usloviti njihov brži i efikasniji razvoj“, saopštila je Skupština AP Vojvodine.

   

  Brza saobraćajnica dužine 175 kilometara spojiće dva granična prelaza i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je ranije saopštio da će izgradnja brze, takozvane „smajli“ saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova početi ove godine.

   

  Na deonici auto-puta od Ovče do Zrenjanina biće šest naplatnih stanica

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. “Smajli“ ce imati smisla samo ako se poveze sa auto-putem BG-ZR-NS i to na deonici Novi Bečej- Zrenjanin a takodje i povezati ga od Vrbasa do buduceg mosta kod Bačke Palanke i dalje do petlje Kuzmin na auto- putu BG- ZG.Nek nadlezni razmisle o ideji.

   1. Ide prica da saobracajnica ne ide na Nakovo nego na Srpsku Crnju(granicni prelaz).Kome verovati,mozda niste upuceni u promenu plana!?Rekli su na TV-u..

  2. Ja ne znam dali živim u Vojvodini ali idem starim putem za Novi Sad a od Srbobran ka Remetincu da mi se raspadne auto ! Taj deo puta je star najmanje 5o godina!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat