• Nemanja Sirar će trčati od Česterega do Ostroga za šestogodišnju devojčicu

  Nemanja Sirar iz Česterega, sela na teritoriji opštine Žitište, najavio je da će ponovo trčati za bolesnu decu kojoj su potrebna sredstva za lečenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nemanja Sirar će trčati od Česterega do Ostroga za šestogodišnju devojčicu
  Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

   

  Nemanja Sirar je saopštio da će novi humanitarni ultramaraton biti posvećen šestogodišnjoj devojčici Tari Stojančev, koja ima teško oštećenje sluha.

   

  – Ovog puta ću trčati od Česterega do Ostroga i toku su pripreme za put dugačak oko 600 kilometara. Ovom prilikom bih pozvao sve humane ljude, firme i preduzetnike da se već sada uključe u akciju, kako bismo sakupili što više novca za malu Taru. Svi zainteresovani mogu da me kontaktiraju preko društvenih mreža, ukoliko žele da se na bilo koji način uključe u predstojeću humanitarnu akciju – izjavio je za portal zrenjaninski.com Nemanja Sirar.

   

  Nemanja ima 24 godine i već nekoliko godina rekreativno trči polumaratone, maratone i ultramaratone. Pre dve godine je pretrčao 230 kilometara, do manastira Tumane, za dečaka Ognjena Žužića.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta su pokazale poslednje analize vode na kupalištima u Zrenjaninu, Sečnju i Žitištu?

   

  Oni koji su pratili njegov humanitarni podvig uplaćivali su sredstva preko računa i slali SMS poruke, te na taj način simbolično otkupljivali pretrčane kilometre, što će moći da učine i ovog puta, kada se zaputi ka Ostrogu.

   

  Tara Stojančev od početka nije pokazivala da reaguje na majčin glas i zvuke u okolini, što je navelo na sumnju da postoji određeni problem. U oktobru 2019. godine je potvrđeno da kod Tare postoji obostrano teško oštećenje sluha. Operacija ugradnje kohelarnog implanta je obavljena u septembru 2020. godine u Kliničkom centru Vojvodine.

   

  Oštećenje čula sluha dovelo je do kašnjenja u njenom psihomotornom razvoju, pa je neophodna realizacija tretmana na nedeljnom nivou, uključujući redovno praćenje od strane tima stručnjaka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Novi napeti akcioni triler „Do zadnjeg daha“ premijerno u CineStaru

   

  Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitaciju, specijalnu edukaciju, medicinske aparate, logopedske i defektološke tretmane, opremu za kohlearni implant, kao i za putne troškove i smeštaj.

   

  Svi koji žele da pomognu Tari mogu to da učine i slanjem poruke 876 na broj 3030.

   

  tara stojančev
  Foto: Budi human

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin