• Šta su pokazale poslednje analize vode na kupalištima u Zrenjaninu, Sečnju i Žitištu?

  Kupači koji spas od tropskih vrućina traže na kupalištu Peskara i izletištu Tisa mogu bezbrižno da ulaze u vodu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta su pokazale poslednje analize vode na kupalištima u Zrenjaninu, Sečnju i Žitištu?
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, naime, objavio je rezultate mikrobioloških ispitivanja površinskih voda na ovim kupalištima u Zrenjaninu.

   

  Sve analize u toku prošlog meseca pokazale su da voda u jezeru na Peskari i u Tisi spada u drugu klasu, odnosno da je dobra. To znači da je označena zelenom bojom.

   

  Površinske vode koje pripadaju prvoj, drugoj i trećoj klasi mogu da se koriste za kupanje i rekreaciju. S druge strane, vode koje pripadaju četvrtoj i petoj klasi ne mogu da se koriste u navedene svrhe.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dezinfekcija nakon poplava: Ključni koraci za obnovu i zaštitu zdravlja

   

  Kada je reč o zrenjaninskim kupalištima, voda se uzorkuje na dva mesta kod Žabaljskog mosta, kod talpe i uzvodno od nje, a na Peskari sa leve i desne strane.

   

  Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio je rezultate mikrobioloških ispitivanja površinskih voda i na kupalištu „Mamuze“, u reci Tamiš kod Sečnja, kao i na kupalištima na Begeju u Žitištu i Torku. I ove analize su pokazale da je voda dobra i da se može koristiti za kupanje i rekreaciju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Znate li kakvo nas vreme očekuje za vikend? U Zrenjaninu upaljen narandžasti alarm

   

  U Zavodu napominju da pregledom nisu obuhvaćene analize na alge, cijanobakterije i biološke parametre koji služe za ocenu ekološkog statusa.

   

  Analize su obavljene na osnovu ugovora koji ova zdravstvena ustanova ima sa gradom Zrenjaninom i opštinama Sečanj i Žitište.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Iskreno kupam se na Tisi i Peskari ceo zivot, nikad problema nisam imao. E sad na bazenu 1 godine sam zavrsio na infuziji sa jos 58 ljudi u istom danu.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]