• Mađarski stručnjaci došli da vide kako funkcioniše jedinstveni hidrotehnički objekat

  Najveći hidrotehnički objekat na Hidrosistemu Dunav – Tisa – Dunav, ali i u Vojvodini, Branu na Tisi, posetili su predstavnici Glavne državne vodoprivredne direkcije iz Budimpešte i Vodoprivredne direkcije iz Segedina.   Studijsko putovanje za tridesetak predstavnika mađarske vodoprivrede bila je dobra prilika za razmenu iskustava i ideja sa kolegama iz struke. Kako su rekli, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mađarski stručnjaci došli da vide kako funkcioniše jedinstveni hidrotehnički objekat

  Najveći hidrotehnički objekat na Hidrosistemu Dunav – Tisa – Dunav, ali i u Vojvodini, Branu na Tisi, posetili su predstavnici Glavne državne vodoprivredne direkcije iz Budimpešte i Vodoprivredne direkcije iz Segedina.

   

  Studijsko putovanje za tridesetak predstavnika mađarske vodoprivrede bila je dobra prilika za razmenu iskustava i ideja sa kolegama iz struke. Kako su rekli, oni se bave istim poslovima, a često su i upućeni jedni na druge, pogotovo kada je odbrana od poplava u pitanju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dobila najvišu ocenu: Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Sečnja primer dobre prakse

   

  Namera da obiđu upravo Branu na Tisi bila je isključivo iz želje da na licu mesta vide kako funkcioniše ovaj jedinstveni hidrotehnički objekat na Hidrosistemu DTD. Stručnjaci JVP „Vode Vojvodine“ su ih upoznli sa načinom rada i tehničkim karakteristikama samog objekta.

   

  „Ovakve posete i kontakti su dragoceni. Tradiciju uzajamnih poseta važnim hidrotehničkim objektima negujemo godinama unazad, što višegodišnju saradnju sa stručnjacima iz Mađarske čini još bogatijom. Nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih poseta i da će strukovna veza sa kolegama iz okruženja biti sve jača“, kažu u „Vodama Vojvodine“.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  mađarski stručnjaci obišli branu na tisi
  Foto: JVP „Vode Vojvodine“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat