• Kovač: Bićemo najčistija opština u Srbiji

  Pola hiljade ljudi čistilo svoju opštinu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – U velikom prolećnom čišćenju opštine Novi Bečej, koje je organizovano tokom proteklog vikenda, učestvovalo je oko 500 građana.

  Ciscenje_Novi_Becej
  Prema rečima zamenika predsednika te opštine Matije Kovača, skupljeno je oko 400 velikih kesa smeća, a očišćene su ulice, obodi naselja, obale reke, zelene površine.

  „U drugoj fazi ostaje da mašinskim radovima uklonimo nekoliko mini deponija, a potom ćemo krenuti u atare, gde ćemo skupljati bačenu ambalažu“, rekao je Kovač.

  On je zahvalio svima koji su učestvovali u akciji i objasnio da su joj se, sem opštinskih nadležnih preduzeća, pridružili i učenici, sve mesne zajednice i organizacije.

  Kovač je najavio da lokalna samouprava namerava da krajem maja postavi tablu kojom će se svi posetioci Novog Bečeja informisati da je to najčistija opština u Srbiji.

  Na pitanje da li su se i najveći zagađivači u Novom Bečeju pridružili akciji čišćenja, zamenik predsednika opštine je odgovorio da nisu. On je, međutim, najavio pojačane aktivnosti kada je u pitanju kontrola zagađivanja životne sredine.

  Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je u prethodnom periodu uradila velik posao u sadnji vetrozaštitnog pojasa u svim naseljenim mestima opštine. Kovač je najavio da će se takve aktivnosti nastaviti kroz konkurisanje za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat