• Dobrotvorno veče u Tomaševcu: Sav prihod namenjen obnovi crkve

  Srpska pravoslavna parohija tomaševačka organizuje u nedelju, 25. jula, dobrotvorno veče, a sav prikupljeni novac je namenjen obnovi crkve u Tomaševcu.   Privremeni paroh tomaševački, otac Nenad Radojčić, kaže da će tog dana, u 20 časova, u porti tomaševačke crkve svetog Nikole, biti održan koncert etno grupe „Amanet“.   PROČITAJTE JOŠ: Manastir Svete Melanije prvi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobrotvorno veče u Tomaševcu: Sav prihod namenjen obnovi crkve

  Srpska pravoslavna parohija tomaševačka organizuje u nedelju, 25. jula, dobrotvorno veče, a sav prikupljeni novac je namenjen obnovi crkve u Tomaševcu.

   

  Privremeni paroh tomaševački, otac Nenad Radojčić, kaže da će tog dana, u 20 časova, u porti tomaševačke crkve svetog Nikole, biti održan koncert etno grupe „Amanet“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Manastir Svete Melanije prvi je ženski manastir u Eparhiji banatskoj

   

  – Aktivnosti ćemo započeti u 18 sati molitvom za zdravlje unutar samog hrama. Po svršetku molitve će u porti i oko nje biti održan dobrotvorni bazar. Na njemu će naše vredne parohijanke, na postavljenim štandovima, prodavati domaće kolače i raznorazne rukotvorine. Uporedo sa tim, ispred porte će biti održana mini prodajna galerija umetničkih slika – najavljuje Radojčić.

   

  Akademski slikar Predrag Lojanica će podržati ovu akciju svojim prisustvom i crtanjem portreta zainteresovanih posetilaca.

   

  – Posle čitanja poezije i obraćanja nadležnog sveštenika, s početkom u 20 časova, nastupiće etno ansambal „Amanet“ sa repertoarom narodnih i etno pesama naroda Balkana – ističe Radojčić.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Crkvа svetog Nikоlе u Тоmаšеvcu spomenik je kulture od velikog značaja i pоdignutа је 1814. u stilu klаsicizmа. Obnоvlјеnа je 1938. gоdinе.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat