• Biciklistička staza kod Žitišta već pretrpela ozbiljna oštećenja (Foto)

  Nije prošlo puno vremena od kada je u saobraćaj puštena biciklistička staza koja od Zrenjanina vodi ka Žitištu i odatle dalje ka Temišvaru, a na njoj su se već pojavila ozbiljna oštećenja.   Stazu su prethodnih meseci koristili, ne samo biciklisti, kojima je namenjena, nego i vozači automobila i traktora, oni kojima na njoj nije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Biciklistička staza kod Žitišta već pretrpela ozbiljna oštećenja (Foto)

  Nije prošlo puno vremena od kada je u saobraćaj puštena biciklistička staza koja od Zrenjanina vodi ka Žitištu i odatle dalje ka Temišvaru, a na njoj su se već pojavila ozbiljna oštećenja.

   

  Stazu su prethodnih meseci koristili, ne samo biciklisti, kojima je namenjena, nego i vozači automobila i traktora, oni kojima na njoj nije mesto. Da li su stazu oštetili upravo oni, ili su u pitanju loše izvedeni radovi?

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sudar automobila i teretnog voza na pružnom prelazu kod Orlovata (Foto)

   

  – Na stazi su se pojavili pravi krateri i sumnjamo da je uzrok tome prolazak nekih teških mašina. Nažalost, nemamo dokaza, samo možemo da sumnjamo. Staza je trebalo da bude bezbedna za vožnju biciklima, više nije. Mi fotografišemo, apelujemo, ali uzalud. Prolaze traktori, prolaze automobili… I kad nešto lepo napravimo, mi brzo upropastimo – kaže novinar iz Žitišta Bojan Marčeta.

   

  Šta se dešava na stazi i da li je moguće da je njihova mehanizacija prilikom košenja nasipa oštetila stazu, pitali smo nadležne u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“.

   

  biciklistička staza kod žitišta

   

  Oštećenja nastala su zbog klizanja zemljišta?

   

  „Izlaskom na teren konstatovali smo oštećenja na stazi, ali tragovi nisu od naše mehanizacije“, stoji u odgovoru iz „Voda Vojvodine“.

   

  Prema mišljenju stručnjaka iz ovog javnog preduzeća, oštećenja na stazi, u dužini od 120 metara, nastala su zbog klizanja zemljišta prema kanalu Begej. To se desilo nakon ispiranja zemljanog materijala ispod staze. Pod uticajem klizišta, došlo je do loma konstrukcije staze.

   

  „Vode Vojvodine“ će u narednom periodu odrediti mere sanacije nasipa. Do tada će staza, zbog bezbednosti biciklista, biti obezbeđena“, saopštilo je ovo preduzeće.

   

  Staza koja povezuje Zrenjanin sa Temišvarom, inače, duga je 75 kilometara, s tim što je 38 kilometara staze u Srbiji, a najviše na teritoriji opštine Žitište. Izgrađena je sredstvima iz prekograničnog projekta, vrednog 13,8 miliona evra.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Očekuje se još da bude otvoren malogranični prelaz između Srbije i Rumunije, što će biciklistima iz obe države znatno olakašati vožnju od jednog do drugog grada na Begeju.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat