• Zrenjaninac u dresu Srbije: Dejan Davidovac sa reprezentacijom osvojio svetsko srebro

    Srbija je vicešampion sveta! Košarkaška reprezentacija naše zemlje, za koju nastupa i Dejan Davidovac iz Zrenjanina, osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.   Nemačka je pobedila danas našu selekciju u finalu Svetskog prvenstva u Manili rezultatom 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).   Na ovom turniru, izabranici selektora Svetislava Pešića su odigrali osam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac u dresu Srbije: Dejan Davidovac sa reprezentacijom osvojio svetsko srebro

    Srbija je vicešampion sveta! Košarkaška reprezentacija naše zemlje, za koju nastupa i Dejan Davidovac iz Zrenjanina, osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

     

    Nemačka je pobedila danas našu selekciju u finalu Svetskog prvenstva u Manili rezultatom 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

     

    Na ovom turniru, izabranici selektora Svetislava Pešića su odigrali osam mečeva, od čega pet utakmica u grupnoj fazi. Osmi meč je odredio sa kojim će se odličjem naš nacionalni tim vratiti u domovinu. A vratiće se sa srebrom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odbojkaški klub Proleter spreman za predstojeću takmičarsku sezonu

     

    Reprezentacija Srbije je u polufinalu, posle maestralne igre, savladala Kanadu 95:86. Naš protivnik u finalu, Nemačka, u drugom polufinalu je pobedio SAD 113:111.

     

    Član naše nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu u Manili je i Dejan Davidovac, 196 centimetara visoki Zrenjaninac, koji je rođen 17. januara 1995. godine.

     

    Dosadašnji igrač CSKA iz Moskve sredinom jula se, nakon jednogodišnje epizode u ruskoj prestonici, vratio u Crvenu zvezdu Meridianbet. Dejan je potpisao ugovor na tri sezone i tako se vraća u svoju kuću, svoj klub sa kojim je u prethodnom mandatu imao ogromnih uspeha.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Davidovac, inače, može da igra na čak četiri pozicije u timu, a za Crvenu zvezdu je od dolaska tokom leta 2017. godine odigrao 301 utakmicu i postigao 2095 poena. Njegov učinak na terenu u mnogo slučajeva bio je mnogo važniji i značajniji od suvih brojki, poena, asistencija i skokova.

     

    Sa Crvenom zvezdom je osvojio deset trofeja – tri ABA lige, četiri šampionata Srbije, dva kupa Radivoja Koraća i jedan Superkup ABA lige.

     

    A sada je i sa nacionalnom selekcijom osvojio svetsko srebro!

     

    Milan Glišin sačuvao mrežu Zaječaraca: Mladi golman debitovao na golu Timoka

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport