• ZRENJANINAC BRANISLAV IVKOVIĆ: Lični trener princeze od Monaka

  Plivanju učio i omladinu u Južnoafričkoj Republici

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Branislav Ivković, plivač, vaterpolista i trener, trenutno živi u Zrenjaninu, ali može se reći da ima tri domovine: Srbiju, Južnoafričku Republiku i Monako.

  Na jednom od treninga
  Na jednom od treninga

  – Karijeru sam počeo u Zrenjaninu, u Plivačkom klubu Proleter, praktično kada je i osnovan, imam člansku kartu broj 002 – priča Branislav za portal zrenjaninski.com. – Sticajem okolnosti, karijeru sam nastavio u Južnoafričkoj Republici 1992. godine. Radio sam kao trener plivanja na Univerzitetu u Pretoriji, imao dobre rezultate, na kraju postao trener juniorske reprezentacije. JAR ima odlične plivače, tamo je plivanje četvrti sport, posle ragbija, kriketa i fudbala. Pripremao sam deo tima reprezentacije za Olimpijadu u Londonu, iako sam napustio Južnoafričku Republiku, a i ove godine sam bio sa njihovim plivačima na olimpijskim pripremama u Peskari četiri nedelje, priča Branislav.

  Na putu za Australiju
  Na putu za Australiju

  Iz Južnoafričke Republike Branislava je odvela sadašnja princeza od Monaka Šarlin.

  – Možda javnost ne zna, ali princeza, koja je iz JAR-a, je odlična plivačica i ja sam je trenirao. Insistirala je da joj budem lični trener, pa smo dve godine proveli zajedno u Ričard Beju. Želela je na Olimpijadu, ali joj se ta želja, zbog povrede, nije ostvarila. U međuvremenu, upoznala je princa Alberta i u jednom trenutku, kao verenica, preselila se u Monako. Pozvala je i mene, i ja sam kao deo njenog kabineta proveo u Monaku nekoliko godina. Kao deo tima učestvovao sam i u organizaciji venčanja, ali pre svega njegove reprize u Južnoafričkoj Republici. Istovremeno je i plivala pod mojim stručnim nadzorom.

  Sa Borisom Bekerom
  Sa Borisom Bekerom

  U jednom trenutku iz privatnih razloga Branislav je rešio da se vrati u Srbiju. Danas vodi plivački klub Viktorija sa željom da što više najmlađih Zrenjaninaca nauči da pravilno pliva. U Monako odlazi nekoliko puta godišnje, a dva puta sigurno: za princezin rođendan i na dan državnosti ove male, ali poznate evropske države. Iz Monaka se vratio pre nedelju dana, povod posete bio je službeni. 

  – Mi smo ostali i saradnici, ali i prijatelji – kaže Branislav. – Princeza se nije mnogo promenila, a i svoje mališane, Žaka i Gabrijelu, odgaja kao da su u pitanju obična deca, a ne prestolonaslednici. Iako su još mali, bilingvalno se odgajaju, na engleskom i francuskom. Jedina obaveza koju imaju jesu kraljevski obroci. U određeno doba dana ti se obroci serviraju i blizanci im moraju prisustvovati, priča Branislav.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport