• SVETSKA PRVAKINJA! Ivana Vuleta osvojila zlato na planetarnom šampionatu!

    Ponos Zrenjanina!   Najbolja srpska atletičarka, Zrenjaninka Ivana Vuleta, osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu za seniore i seniorke, koje se održava u Budimpešti od 19. do 27. avgusta. Ona je postigla novi rekord Srbije na otvorenom rezultatom 7,14 metara!   Vuleta je danas u finalu skakala prva jer je imala […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SVETSKA PRVAKINJA! Ivana Vuleta osvojila zlato na planetarnom šampionatu!

    Ponos Zrenjanina!

     

    Najbolja srpska atletičarka, Zrenjaninka Ivana Vuleta, osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu za seniore i seniorke, koje se održava u Budimpešti od 19. do 27. avgusta. Ona je postigla novi rekord Srbije na otvorenom rezultatom 7,14 metara!

     

    Vuleta je danas u finalu skakala prva jer je imala najbolji rezultat u polufinalu. U prvoj seriji, preskočila je naša atletičarka preko sedam metara, ali je zabeležen prestup od 1,3 centimetra. U drugoj seriji je bila najbolja sa rezultatom 7,05m, dok je u trećoj ponovo prestupila. Međutim, obezbedila je plasman u završnicu, odnosno dodatna tri skoka posle prve tri serije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I devojke odmerile snage na turniru u malom fudbalu: „Nemoguća misija“ osvojila zlato

     

    U četvrtoj seriji atletičarka iz Zrenjanina je skočila 6,91, u petoj 7,14 a u šestoj 6,78.

     

    Drugo mesto u finalu Svetskog prvenstva u skoku udalj osvojila je Amerikanka Tara Dejvis-Vudhol (6,91), a treće Rumunka Alina Rotaru-Kotman (6,88).

     

    Uspeh koji čeka godinama

     

    Ivana Vuleta izborila je plasman u finale planetarnog šampionata u skoku udalj skokom iz druge serije od 6,82 metara. Ona je u prvoj seriji prestupila, ali je u drugoj odmah skočila preko kvalifikacione norme koja je iznosila 6,80 metara.

     

    Pored Vulete, još samo dve atletičarke uspele su da preskoče kvalifikacionu normu.

     

    – Ostaje mi da sprovedem u delo sve što sam radila na treninzima u poslednjem periodu i da dođem do uspeha koji čekam godinama. Držite mi fige da uspem u tome – kazala je Ivana Vuleta nakon plasmana u finale.

     

    Ona je dodala da poslednjih nekoliko godina zapravo uživa u takmičenjima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SVE JE SPREMNO ZA MUNDOBASKET: Meridianbet donosi BRUTALNE KVOTE!

     

    – Apsolutno vladam svojom fizičkom spremom i emocijama. Znam šta mi je sve potrebno ili nepotrebno u svakom trenutku i konačno mogu da osećam još nešto osim treme ili nekog iščekivanja. Stvarno uživam i nadam se da će mi ovo jednog dana ostati u lepom sećanju – kazala je najbolja srpska atletičarka.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport