• Prvi ovogodišnji konkursi za budžetsko finansiranje namenjeni su sportu

    Prvi ovogodišnji konkursi za budžetsko finansiranje, koji su raspisani u opštinama Žitište i Nova Crnja, baš kao i u gradu Zrenjaninu, namenjeni su sportu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvi ovogodišnji konkursi za budžetsko finansiranje namenjeni su sportu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Javni konkurs za sufinansiranje programskih aktivnosti iz oblasti sporta u Zrenjaninu raspisan je krajem prošle godine, a pre nekoliko dana je istekao rok za prijavu. To znači da će uskoro biti odlučeno na koliko para iz gradskog budžeta mogu računati ovdašnji sportski klubovi, savezi i asocijacije. Za ove namene je opredeljeno ukupno 80 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninka Milica Vidačić proglašena za najperspektivniju odbojkašicu u Srbiji

     

    Nova Crnja je tek raspisala konkurs i iz budžeta ove male srednjobanatske opštine za sportske aktivnosti kao i funkcionisanje saveza izdvojiće se 16 miliona dinara.

     

    Žitište već rasporedilo sredstva

     

    Opština Žitište ne samo da je raspisala nego je već i odlučila šta će i sa koliko novca u ovoj godini finansirati.

     

    Za sportske aktivnosti na različitim nivoima opština Žitište u budžetu je namenila skoro 25 miliona dinara. Sportskom savezu opštine je rešenjem dodeljeno 5.358.000 dinara za sufinansiranje godišnjeg programa. Pripalo mu je još 4,1 milion dinara za razvoj predškolskog, školskog i rekreativnog sporta. Savez sport za sve „Koračaj smelo“ može da računa na 1,5 miliona dinara.

     

    Za sufinansiranje godišnjih programa sportskih klubova je izdvojeno 14.040.000 dinara. Najviše para pripašće fudbalskim klubovima Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva i Begej iz Žitišta. Svaki od ova dva kluba može da računa na po 2,5 miliona dinara. S druge strane, po 70.000 dinara dobiće dve streljačke družine iz Žitišta i Banatskog Dvora, a 100.000 dinara Šahovski klub Napredak iz Česterega.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Opštine Sečanj i Novi Bečej još nisu raspisale konkurse za sufinansiranje lokalnog sporta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport