• Opet pokazali klasu: Mačevaoci Omladinca osvojili 16 medalja u Beogradu

    Mačevaoci Omladinca iz Zrenjanina osvojili su ukupno 16 medalja na turniru za devojčice i dečake od 10 do 14 godina Memorijal „Andrej Gardenin“ i Trofeju Crvene zvezde za seniore u sva tri oružja, koji su proteklog vikenda održani u sali Sportskog društva Crvena zvezda.   Snage je odmerilo više od 140 takmičara iz regiona, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opet pokazali klasu: Mačevaoci Omladinca osvojili 16 medalja u Beogradu

    Mačevaoci Omladinca iz Zrenjanina osvojili su ukupno 16 medalja na turniru za devojčice i dečake od 10 do 14 godina Memorijal „Andrej Gardenin“ i Trofeju Crvene zvezde za seniore u sva tri oružja, koji su proteklog vikenda održani u sali Sportskog društva Crvena zvezda.

     

    Snage je odmerilo više od 140 takmičara iz regiona, a MK Omladinac je još jednom takmičenje završio kao najuspešniji klub na turniru. Inače, takmičenje u floretu u kategoriji do 14 godina je po prvi put bilo deo Evropskog kupa i boduje se za evropsku rang listu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veliki uspeh našeg plivača: Nikola Aćin postavio novi nacionalni rekord

     

    Od mačevalaca Omladinca, prvo mesto osvojili su Radovan Đukić u kategoriji U10 mač za dečake i Marina Mukušan u kategoriji U10 floret za devojčice. Zlatne medalje osvojili su i Olivera Budišin (U14 floret), Kalina Vranješ (U14 mač) i Lea Moravski (U12 mač).

     

    Drugo mesto zauzeli su Magdalena Ćika (U14 mač), Marina Mukušan (U12 floret), Dijana Bajić (U12 mač), Mila Zorić (seniorke floret) i Teodora Pomorišac (seniorke mač).

     

     

    I na narednom takmičenju očekuju jednako dobre rezultate

     

    Trećeplasirani su bili Aleksandar Mukušan (U10 floret), Mia Pražić (U12 floret), Marjan Feher i David Matić (U12 mač), Lana Grubački (U12 mač) i Kosta Kantar (seniori floret).

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ovo takmičanje bodovalo se za rang listu Mačevalačkog saveza Srbije. Naši takmičari su sakupili dodatne bodove koji će im biti potrebni kako bi ušli u reprezentaciju za evropsko i svetsko prvenstvo koje nas očekuje sledeće godine. Do kraja 2023. takmičari će imati još jedan nastup nalik ovom na kojem očekujemo jednako dobre rezultate – izjavili su treneri MK Omladinac Ana Sel i Nikola Petrović.

     

    Bokseri Petrovgrada Mihajlo Ružić i Jovan Đuričić trijumfovali u Novom Sadu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport