• Opet pokazali klasu: Mačevaoci Omladinca osvojili 16 medalja u Beogradu

  Mačevaoci Omladinca iz Zrenjanina osvojili su ukupno 16 medalja na turniru za devojčice i dečake od 10 do 14 godina Memorijal „Andrej Gardenin“ i Trofeju Crvene zvezde za seniore u sva tri oružja, koji su proteklog vikenda održani u sali Sportskog društva Crvena zvezda.   Snage je odmerilo više od 140 takmičara iz regiona, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opet pokazali klasu: Mačevaoci Omladinca osvojili 16 medalja u Beogradu

  Mačevaoci Omladinca iz Zrenjanina osvojili su ukupno 16 medalja na turniru za devojčice i dečake od 10 do 14 godina Memorijal „Andrej Gardenin“ i Trofeju Crvene zvezde za seniore u sva tri oružja, koji su proteklog vikenda održani u sali Sportskog društva Crvena zvezda.

   

  Snage je odmerilo više od 140 takmičara iz regiona, a MK Omladinac je još jednom takmičenje završio kao najuspešniji klub na turniru. Inače, takmičenje u floretu u kategoriji do 14 godina je po prvi put bilo deo Evropskog kupa i boduje se za evropsku rang listu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Veliki uspeh našeg plivača: Nikola Aćin postavio novi nacionalni rekord

   

  Od mačevalaca Omladinca, prvo mesto osvojili su Radovan Đukić u kategoriji U10 mač za dečake i Marina Mukušan u kategoriji U10 floret za devojčice. Zlatne medalje osvojili su i Olivera Budišin (U14 floret), Kalina Vranješ (U14 mač) i Lea Moravski (U12 mač).

   

  Drugo mesto zauzeli su Magdalena Ćika (U14 mač), Marina Mukušan (U12 floret), Dijana Bajić (U12 mač), Mila Zorić (seniorke floret) i Teodora Pomorišac (seniorke mač).

   

   

  I na narednom takmičenju očekuju jednako dobre rezultate

   

  Trećeplasirani su bili Aleksandar Mukušan (U10 floret), Mia Pražić (U12 floret), Marjan Feher i David Matić (U12 mač), Lana Grubački (U12 mač) i Kosta Kantar (seniori floret).

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Ovo takmičanje bodovalo se za rang listu Mačevalačkog saveza Srbije. Naši takmičari su sakupili dodatne bodove koji će im biti potrebni kako bi ušli u reprezentaciju za evropsko i svetsko prvenstvo koje nas očekuje sledeće godine. Do kraja 2023. takmičari će imati još jedan nastup nalik ovom na kojem očekujemo jednako dobre rezultate – izjavili su treneri MK Omladinac Ana Sel i Nikola Petrović.

   

  Bokseri Petrovgrada Mihajlo Ružić i Jovan Đuričić trijumfovali u Novom Sadu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport