• Mladi zrenjaninski košarkaši su prvaci ovogodišnje Junior NBA lige Srbije!

    Mladi zrenjaninski košarkaši prvaci su ovogodišnje Junior NBA lige Srbije! Pehar i prsten stigli su u Zrenjanin!   Boston Seltiksi, odnosno đaci Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, novi su šampioni Junior NBA lige Srbije 2023. Oni su u velikom finalu, u dvorani „Radivoj Korać“, savladali ekipu Juta Džez, iz niške škole „Ratko Vukićević“, rezultatom 44:20. Pre […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi zrenjaninski košarkaši su prvaci ovogodišnje Junior NBA lige Srbije!

    Mladi zrenjaninski košarkaši prvaci su ovogodišnje Junior NBA lige Srbije! Pehar i prsten stigli su u Zrenjanin!

     

    Boston Seltiksi, odnosno đaci Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, novi su šampioni Junior NBA lige Srbije 2023. Oni su u velikom finalu, u dvorani „Radivoj Korać“, savladali ekipu Juta Džez, iz niške škole „Ratko Vukićević“, rezultatom 44:20. Pre toga, Boston je u polufinalu pobedio Majami 37:30.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rvač Proletera Stevan Kojić bronzani na Evropskom prvenstvu

     

    Četiri dečaka i jedna devojčica su se posebno istakli tokom ove sezone, a naročito u plej-ofu i na finalnom danu.

     

    košarkaši oš žarko zrenjanin prvaci junior nba lige srbije
    Foto: Košarkaški savez Srbije

     

    Igrom i ponašanjem na terenu mesto u najboljoj petorci lige zaslužili su Anđela Jovanov i Teodor Konjikušić iz Bostona (OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina), Dušan Cvijan iz Majamija (OŠ „Ujedinjene nacije“ iz Beograda), Luka Nikolić iz Jute (OŠ „Ratko Vukićević“ iz Niša) i Lazar Stošić iz Šarlota (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša).

     

    Nagradu za igrača koji je tokom lige najviše napredovao dobio je Filip Babić iz Majamija (OŠ „Ujedinjene nacije“ iz Beograda), a za igračicu koja je najviše napredovala Anđela Jovanov iz Bostona (OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina).

     

     

    Nagradu za trenera godine dobio Srđan Ignjatov

     

    I ove godine, dodeljene su i posebne nagrade koje nose naziv „Her time to play“, koje predstavljaju inicijativu i podstrek da se što više devojčica uključi u sport i košarku. Dobitnice su Anđela Jovanov iz Bostona, Minja Valdevit iz Majamija, Isidora Blagojević iz Majamija, Neda Đorđević iz Jute, Nina Milićević iz Šarlota i Nikolina Mitrović iz Čikaga.

     

    Najbolji strelac lige je Luka Nikolić iz Jute. MVP igrač finala je Teodor Konjikušić iz Bostona, a među devojčicama njegova klupska drugarica Anđela Jovanov. MVP igrač polufinala je Filip Švarc.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nagradu za trenera godine dobio je Srđan Ignjatov iz Bostona, nastavnik u školi „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

     

    košarkaši oš žarko zrenjanin prvaci junior nba lige srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport