• Mirjana Grujić među odabranim arbitrima: Zrenjaninka sudila na Svetskom prvenstvu u krosu

    Beograd je proteklog vikenda bio domaćin 45. Svetskog prvenstva u krosu. Na ovom šampionatu se, u pet kategorija, takmičilo 485 atletičara iz 51 zemlje sveta. Zrenjanin nije imao svoje predstavnike u trkama, ali je imao pored staze.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mirjana Grujić među odabranim arbitrima: Zrenjaninka sudila na Svetskom prvenstvu u krosu
    Foto: Privatna arhiva

     

    I na ovom takmičenju, među odabranim najboljim arbitrima, bila je Mirjana Grujić, međunarodni atletski sudija i trener Atletskog kluba Proleter.

     

    – Velika je čast suditi na takmičenju ovog nivoa, jer treba znati da su se u srpskoj prestonici okupili najbolji srednjeprugaši i dugoprugaši iz celog sveta, i to u olimpijskoj godini – priča za portal zrenjaninski.com Mirjana Grujić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zablistali u Beogradu: Mačevaoci Omladinca osvojili 16 medalja na turniru „Trofej Silnog“

     

    Trke su, dodaje ona, bile izuzetno zahtevne, sa puno prepreka. Pokazalo se, po ko zna koji put, da Beograd i Srbija mogu da budu odlični organizatori ovako velikih sportskih događaja.

     

    – Iz ugla sudije, mogu da istaknem da je zaista veliko priznanje ako takmičenje prođe bez ikakvih pritužbi i prigovora. Vrlo je zahtevno suditi na ovakvim trkama, jer posao sudije je da obezbedi uslove da svi učesnici imaju jednake mogućnosti a da, naravno, pobede najbolji – ističe Grujić.

     

    mirjana grujić
    Foto: Igor Garaj

     

    Mirjani Grujić ovo nije prvo veliko atletsko takmičenje. Sudila je na evropskom i svetskom prvenstvu u atletici u dvorani, a na Univerzijadi je bila glavni sudija.

     

    – Kao što je sportistima čast da se nađu u državnoj reprezentaciji, tako je i sudijama čast i priznanje da se nađu u reprezentaciji arbitara. Biti deo ovako velikog i dobro organizovanog događaja za svakog sportskog radnika je nagrada i priznanje za prethodni rad – ističe naša sagovornica.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    A Zrenjanin je imao još jednog svog predstavnika na ovom takmičenju. Nekadašnji državni reprezentativac na 400 metara i višestruki prvak države Igor Garaj bio je oficijelni fotograf na takmičenju i zahvaljujući tome i portal zrenjaninski.com ima predivne fotografije sa ovog lepog događaja.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport