• Kadeti Plivačkog kluba Proleter šampioni Srbije, Pavle Stojanov najbolji takmičar!

    Na pojedinačnom i ekipnom kadetskom prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano u Kragujevcu, kadeti Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina zauzeli su prvo mesto. Ujedno, Pavle Stojanov je proglašen za najboljeg takmičara na prvenstvu.   Velikom uspehu doprinela je i Sofia Travar koja je dvostruka prvakinja države – u disciplinama 100 metara leđno i 100 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kadeti Plivačkog kluba Proleter šampioni Srbije, Pavle Stojanov najbolji takmičar!

    Na pojedinačnom i ekipnom kadetskom prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano u Kragujevcu, kadeti Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina zauzeli su prvo mesto. Ujedno, Pavle Stojanov je proglašen za najboljeg takmičara na prvenstvu.

     

    Velikom uspehu doprinela je i Sofia Travar koja je dvostruka prvakinja države – u disciplinama 100 metara leđno i 100 metara delfin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: OFK Stajićevo i Mesna zajednica organizuju turnir u malom fudbalu „Naši drugovi 2023“

     

    Plivači Proletera na državnom prvenstvu su osvojili 15 medalja, od toga sedam zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

     

    Do titule najbolje ekipe plivači Proletera došli su u dramatičnoj završnici kada su sa 0,4 sekunde prednosti pobedili u štafeti 4×50 metara kraul. U štafeti su plivali Sofia Travar, Dunja Dunđer, Bogdan Kekenj i Pavle Stojanov i u poslednjim sekundama su pretekli najvećeg konkurenta, ekipu 11. aprila iz Beograda.

     

    kadeti plivačkog kluba proleter
    Foto: Plivački klub Proleter

     

    Pojedinačni rezultati:

     

    Zlatne medalje na prvenstvu Srbije u plivanju za kadete osvojili su Pavle Stojanov na 100 i 200 metara slobodno, muška štafeta 4×50 slobodno i 4×50 mešovito, Sofia Travar na 100 metara leđno i 100 metara delfin, kao i štafeta mix 4×50 slobodno.

     

    Srebrne medalje osvojili su Ognjen Milovanović na 100 leđno, Marko Krečev na 100 prsno, Sofia Travar na 100m slobodno i 200m mešovito, kao i štafeta 4×50 mešovito.

     

    Bronzane medalje osvojili su Ognjen Milovanović na 200 metara leđno, Marko Krečev na 200 prsno i Sofia Travar na 100 metara prsno.

     

    Za šampionski tim Proletera plivali su Pavle Stojanov, Ognjen Milovanović, Bogdan Kekenj, Marko Krečev, Mateja Janković, Aleksa Kalaš Kosanović, Ognjen Borić, Sofia Travar, Dunja Dunđer, Milica Cvetkov i Maša Delić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Treneri ekipe bili su Milorad Radišić, Nikola Gogić i Dragan Jocić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport