• Stevica Vuković je čudo od momka: Večiti sanjar je našao svoju sreću u „zelenoj kućici“

  Gde god da se nađe, nekadašnji Zrenjaninac, a sada Pančevac Stevica Vuković prvo oformi radio stanicu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stevica Vuković je čudo od momka: Večiti sanjar je našao svoju sreću u „zelenoj kućici“
  Foto: Privatna arhiva

   

  Njegov internet radio zove se Plus radio Pančevo. Stevicu njegovi slušaoci mogu da čuju svakog dana, od 10 do 13 časova, kada mu to druge obaveze dozvoljavaju. Subotom emituje emisiju o turizmu i poljoprivredi a muziku, kako kaže, bira pažljivo da bi zadovoljio različite ukuse.

   

  Stevica Vuković je završio Osnovnu i srednju školu „9. maj“ u Zrenjaninu, nakon čega je bio polaznik Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju „Naša priča“.

   

  Pre nekoliko godina preselio se u selo Jabuka, pored Pančeva, i danas je korisnik Doma „Srce u jabuci“. Živi u takozvanoj „zelenoj kućici“, što je poseban način stanovanja, uz podršku, po kom su Jabuka i pomenuti dom nadaleko poznati.

   

  – U Jabuci sam skoro četiri godine. Sada mi je jako lepo, ali kad sam došao bilo mi je teško i trebalo mi je vremena da se uklopim. Došao sam u vreme korone, proveo sam samcat u izolaciji dve nedelje, ali pomoglo mi je što su mi vaspitači rekli da ću odmah preći u „zelenu kućicu“, što inače nije pravilo. Obično se neko vreme provede u paviljonu, ali ja sam odmah bio spreman za stanovanje uz podršku – priča za portal zrenjaninski.com Stevica Vuković.

   

  Kućice za stanovanje uz podršku nalaze se u selu Jabuka, pored Pančeva.

   

  – U kućici nas je četvoro – Tijana, Zorica, Srđan i ja. Svoj životni prostor sami sređujemo, uređujemo dvorište. Nekada smo i sami kuvali, ali sada idemo po obroke u dom. Meni je ovakav način života predivan – ističe Stevica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Ljubavna drama „Zbog tebe“ budi emocije duboke kao i samo morsko dno

   

  Već tri godine, on radi na portirnici doma i uživa u poslu.

   

  – Na portirinici radimo moj drug Slavko i ja, i menjamo se na sedam dana. Tu su i naše starije kolege portiri. Radim najčešće prvu smenu, od 6 do 13 časova. Ustajem u pet, sredim se i pravac posao. Dođem ranije da od kolege iz treće smene čujem šta je bilo i šta mi sleduje. Prvo stiže kuvarica, njoj predam ključeve, pa stižu zaposleni u upravi. Javljam se na telefon, kad neko zove prebacim vezu ili dajem brojeve mobilnih telefona. Jako je dinamično i zanimljivo, i smena mi zaista brzo prođe – priča naš sagovornik.

   

  Kad je slobodan, Stevica ide na radionice filcovanja vune, peva u inkluzivnom horu ili smišlja i vodi program na svom radiju. Voli i da sa drugarima šeta pored Tamiša.

   

  stevica vuković
  Foto: Privatna arhiva

   

  O Stevici samo reči hvale ima i njegov vaspitač Ivan Karaklić.

   

  – Stevica je divan mladi čovek na kog smo ponosni. Nedavno smo bili u Požarevcu gde smo, povodom Svetskog dana autizma, nastupili sa inkluzivnim horom. Stevica je uradio intervju sa predsednicom udruženja „Osmi dan“ iz Požarevca. Postavljao joj je pitanja koja je sam smislio, intervju snimio, montirao i emitovao na radiju. Kao profesionalni novinar – objašnjava Karaklić.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Stevici su Zrenjanin, škola „9. maj“, Dnevni boravak „Naša priča“ i dragi ljudi i dalje u srcu.

   

  – Često mislim na to vreme i stvarno imam lepa sećanja. No, ovo je sada moj dom i uživam u njemu. A ko bi da me čuje, neka sluša moj radio – poručuje Stevica Vuković.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme