• SNIMA SE PRIČA O OPASNOM BANATSKOM RAZBOJNIKU (FOTO)

  EČKA – Snima se i četvrta priča u okviru igranog filma „Razbojnici Banata“, koja ekranizuje lik još jednog bandita sa ovih prostora, a pre nekoliko dana filmska ekipa odradila je deo posla u Ečki. Radi se o vođi velike ciganske, kako stoji u ranijim dokumentima, odmetničke grupe, koji je u narodu bio poznat pod imenom Barbul Laj. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SNIMA SE PRIČA O OPASNOM BANATSKOM RAZBOJNIKU (FOTO)

  EČKA – Snima se i četvrta priča u okviru igranog filma „Razbojnici Banata“, koja ekranizuje lik još jednog bandita sa ovih prostora, a pre nekoliko dana filmska ekipa odradila je deo posla u Ečki. Radi se o vođi velike ciganske, kako stoji u ranijim dokumentima, odmetničke grupe, koji je u narodu bio poznat pod imenom Barbul Laj.

   

   

  – Banda na čijem čelu je bio ovaj razbojnik počinila je velike pljačke po celom Banatu, ali i preko Tise, u mestima Bačke, pa i Srema. Sudski dokumenti navode brojne opasne krađe u proleće i leto 1928. godine, na periferiji Velikog Bečkereka, a i šire – priča za portal zrenjaninski.com asistent reditelja i stručni konsultant na filmu Ljudmila Šajtinac.

   

  Stalnu glumačku ekipu ovoga puta su upotpunila nova imena, i to Bora Nenić, Milena Predić i Marko Adžić, mladi glumac iz Temišvara, koji igra lik Laje, razbojničkog vođe.

   

  – Kao i prošle godine, i ove sezone je ekipa filma rešila da snima i na lokacijama koje se nalaze u Zrenjaninu i njegovoj okolini. Oduševljen starom kulom, koja se nalazi u Ečki, a koja pripada kompleksu Kaštela, reditelj Ivan Rakidžić je odlučio da se upravo kraj te znamenite i veoma filmične građevine snime četiri scene iz ove filmske priče – napominje Šajtinac.

   

   

  Ona ističe da je snimanje znatno olakšala podrška Grada Zrenjanina i gostoprimstvo svih zaposlenih u Kaštelu „Ečka“.

   

  – Posebnu zahvalnost dugujemo Policijskoj upravi Zrenjanin, odeljenjima saobraćajne i komunalne policije, bez čije saradnje i pomoći ne bismo uspeli, jer je bilo neophodno i zatvaranje saobraćaja  – naglašava Šajtinac, uz opasku da se svi članovi filmske ekipe raduju nastavku snimanja i ponovnom dolasku u Ečku, radi snimanja još dve scene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme