• Porodične radionice „Kapi sunca“ namenjene deci uzrasta od šest do deset godina

  U okviru izložbe „Dijamant: Hvala vam za decenije poverenja“, koja je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin postavlјena povodom obeležavanja 85 godina od osnivanja fabrike ulјa u Zrenjaninu, biće organizovane porodične radionice pod nazivom „Kapi sunca“.   Radionice će biti realizovane uz podršku kompanije Dijamant i namenjene su deci uzrasta od šest do deset godina. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Porodične radionice „Kapi sunca“ namenjene deci uzrasta od šest do deset godina

  U okviru izložbe „Dijamant: Hvala vam za decenije poverenja“, koja je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin postavlјena povodom obeležavanja 85 godina od osnivanja fabrike ulјa u Zrenjaninu, biće organizovane porodične radionice pod nazivom „Kapi sunca“.

   

  Radionice će biti realizovane uz podršku kompanije Dijamant i namenjene su deci uzrasta od šest do deset godina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Snus sve popularniji među mladima: Koliko su opasne ove vrećice

   

  Odvijaće se u Malom salonu muzeja subotom od 10 do 13 časova, a u pitanju su dve subote: 30. septembar i 7. oktobar. Na radionicama će deca, leplјenjem različitih oblika testenine i slikanjem temperom na kartonu, imati zadatak da naprave suncokret.

   

  Učešće je besplatno, a radionice će voditi muzejska edukatorka Aleksandra Kurjak.

   

  Izložba traje do 13. oktobra

   

  Izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ trajaće do 13. oktobra i posvećena je istorijatu i razvoju zrenjaninske fabrike ulja.

   

  Fabrika ulja u Zrenjaninu prešla je dug put od male fabrike sa devedeset radnika na obodu grada do regionalnog lidera u proizvodnji ulja, biljnih masti i drugih proizvoda. Tokom svog postojanja je za svoje proizvode osvojila gotovo 450 nagrada na domaćim i inostranim sajmovima, manifestacijama i smotrama. Vremenom je osvojena i brendirana proizvodnja različitih artikala poznatih i van granica Srbije. Tako se, na primer, na tržištu 1959. godine pojavilo čuveno ulje „Dijamant“, 1980. margarin „Dobro jutro“, a od 1988. i majonezi „Dijamant“ i „Evit“.

   

  Razvoj kompanije primetan je i tokom prethodnih godina kroz uvećanje vlasničkog udela u Kikindskom mlinu i početak gradnje nove točione.

   

  Eksponate na izložbenoj postavci čine različita ambalažna pakovanja, reklamni materijali i brošure, istorijski dokumenti, fotografije, radna odela, maketa i drugo. Sve to prate vizuelno definisani panoi i video materijal.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Autor izložbe i pratećeg kataloga je Dejan Vorgić, kustos – istoričar umetnosti zrenjaninskog muzeja. On je na ovom projektu radio sa stručnim saradnicima iz kompanije Dijamant.

   

  Jednodnevni post hit u svetu: Koliko je zapravo dobar ili štetan za naš organizam?

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin