• Organizovano posmatranje ptica u Parku prirode „Rusanda“ i na Carskoj bari

  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International pozivaju sve zainteresovane građane da 30. septembra i 1. oktobra, sa njima, na jednoj od 20 lokacija u Srbiji, posmatraju ptice koje napuštaju Evropu i sele se na jug ka svojim zimovalištima. Posmatranje ptica biće organizovano i na teritoriji grada Zrenjanina.   Evropski vikend posmatranja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Organizovano posmatranje ptica u Parku prirode „Rusanda“ i na Carskoj bari

  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International pozivaju sve zainteresovane građane da 30. septembra i 1. oktobra, sa njima, na jednoj od 20 lokacija u Srbiji, posmatraju ptice koje napuštaju Evropu i sele se na jug ka svojim zimovalištima. Posmatranje ptica biće organizovano i na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Evropski vikend posmatranja ptica u celoj Evropi se obeležava u vidu izleta u prirodi. Lokacije gde se organizuju izleti se određuju na osnovu važnosti za ptice, kako za gnežđenje tako i kao usputna stanica za migratorne vrste. U ovom periodu godine možemo videti znatno veći broj vrsta ptica nego uobičajeno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Biciklistička staza dužine 221 kilometar prolazi kroz Novi Bečej, Zrenjanin, Perlez…

   

  Ovaj događaj u Srbiji svake godine okupi oko 1.000 ljudi koji žele da uz šetnju u prirodi nauče nešto o pticama. Ovogodišnje odabrane lokacije su poznati rezervati ili parkovi prirode poput Zasavice, Carske bare, Rusande, ali i urbana područja koja nisu zaštićena, poput Futoškog parka u Novom Sadu ili na obali Crnog Timoka u Zaječaru.

   

  Izlet u Park prirode „Rusanda“ biće organizovan u subotu, 30. septembra. Okupljanje je u 9 časova, a vodič je Miroslav Mareš.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Izlet u Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ je na programu u nedelju, 1. oktobra. Vreme okupljanja je takođe u 9 sati, a vodiči su Milan Ružić, Nikola Veljković i Tibor Rekecki.

   

  Učešće na izletima je besplatno, uz obaveznu prijavu preko ovog linka. Rok za prijave ističe 28. septembra, u 12 časova.

   

  Udomi, ne kupuj: Beti je jedno od siročića koje su volonteri pronašli na divljoj deponiji

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme