• Obeleženo 70 godina postojanja Kluba planinara „Zrenjanin“

  Klub planinara „Zrenjanin“ je tokom vikenda obeležio 70 godina postojanja. Tim povodom je organizovana i svečana akademija, kao i proslava u Kulturnom centru Zrenjanina. Kompanija „Gomex“ imala je čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča jubilej planinara.   Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni članovi svih generacija ovog kluba, predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, sekretar Planinarskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obeleženo 70 godina postojanja Kluba planinara „Zrenjanin“

  Klub planinara „Zrenjanin“ je tokom vikenda obeležio 70 godina postojanja. Tim povodom je organizovana i svečana akademija, kao i proslava u Kulturnom centru Zrenjanina. Kompanija „Gomex“ imala je čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča jubilej planinara.

   

  Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni članovi svih generacija ovog kluba, predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, sekretar Planinarskog saveza Vojvodine Milivoj Erdeljan, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i mnogi drugi.

   

  Planić je istakao da je sedamdeset godina ozbiljan period trajanja za neki klub i da je Klub planinara „Zrenjanin“ dao značajan doprinos planinarstvu u Vojvodini i Srbiji.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udruženje “Off Road Cycling” organizuje zanimljive biciklističke ture (Foto)

   

  U okviru svečanosti, premijerno je prikazan dokumentarni film o aktivnostima i istoriji nastanka ovog kluba. Članovima, kolektivima i organizacijama koji su doprineli uspešnom i produktivnom radu dodeljene su zahvalnice i plakete.

   

  Na Trgu slobode je otvorena izložba, a na 15 panoa je predstavljena aktivnost i karakterističnost kluba tokom sedam decenija postojanja.

   

  klub planinara zrenjanin

   

  Planinarsko društvo Zrenjanin osnovano je 3. juna 1951. godine u zgradi gimnazije, gde se prvih 11 članova okupilo i održalo osnivačku skupštinu. Danas klub ima oko 180 članova, od kojih je pedesetak aktivnih.

   

  Članovi Kluba planinara „Zrenjanin“ prešli su hiljade kilometara, kako domaćim, tako i inostranim planinarskim putevima. Osvojeni su svi značajni svetski vrhovi – Klimandžaro, Mon Blan, Olimp, Himalaji, Akonkagva, Elbrus i mnogi drugi. Kroz društvo je tokom godina prošlo više hiljada članova svih uzrasta.

   

  Proslava jubileja zrenjaninskih planinara nije slučajno organizovana na dan kada se u svetu obeležava Svetski dan zaštite životne sredine, pošto su planinari glasni zagovornici očuvanja prirode i njenih resursa, a njihove brojne aktivnosti su usmerene ka očuvanju i zaštiti prirode u kojoj borave.

   

  klub planinara zrenjanin

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme