• Zrenjanin, Žitište i Sečanj dobili 84,5 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta

  Grad Zrenjanin i opštine Žitište i Sečanj dobili su od Pokrajine ukupno 84,5 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. Ova sredstva dodeljena su po konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.   Gradu Zrenjaninu je pripalo 38 miliona dinara. S obzirom na to da je ukupna vrednost projekta sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin, Žitište i Sečanj dobili 84,5 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta

  Grad Zrenjanin i opštine Žitište i Sečanj dobili su od Pokrajine ukupno 84,5 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. Ova sredstva dodeljena su po konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

   

  Gradu Zrenjaninu je pripalo 38 miliona dinara. S obzirom na to da je ukupna vrednost projekta sa kojim je Zrenjanin konkurisao 63,9 miliona dinara, ostatak novca će lokalna samouprava obezbediti iz sopstvenih sredstava.

   

  PROČITAJTE JOŠ: „Pijace i parkinzi“ poslovali sa gubitkom, kao jedan od razloga navode koronu

   

  Opštini Žitište je iz pokrajinske kase pripalo 27.591.566 dinara. Da bi realizovala projekat, ova opština će morati da obezbedi još 12,5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

   

  Opština Sečanj je na konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta dobila 19 miliona dinara. Ukupna vrednost projekta je 29,9 miliona dinara, pa će ostatak obezbediti ova srednjobanatska opština.

   

  Inače, ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta dobilo je 26 lokalnih samouprava u Vojvodini. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić je danas predstavnicima ovih gradova i opština uručio ugovore o dodeli sredstava.

   

  – Ukupna vrednost ovih investicija je 706,9 miliona dinara. Od toga je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona – rekao je Galić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

   

  On je istakao da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda