• Zemljoradnička zadruga „Agrosoj“ važna za opštinu Sečanj

  U Zemljoradničkoj zadruzi „Agrosoj“ iz Neuzine jedva su dočekali lepe dane, kako bi otpočeli prolećne radove na svojim parcelama.   – Trenutno je aktuelno postavljanje zalivnih sistema na 33 hektara oranica na kojima planiramo da posejemo povrće, crni luk i šargarepu. Povrće će u budućnosti biti još zastupljenije na našim njivama. Takođe, planiramo proširenje proizvodnje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zemljoradnička zadruga „Agrosoj“ važna za opštinu Sečanj

  U Zemljoradničkoj zadruzi „Agrosoj“ iz Neuzine jedva su dočekali lepe dane, kako bi otpočeli prolećne radove na svojim parcelama.

   

  – Trenutno je aktuelno postavljanje zalivnih sistema na 33 hektara oranica na kojima planiramo da posejemo povrće, crni luk i šargarepu. Povrće će u budućnosti biti još zastupljenije na našim njivama. Takođe, planiramo proširenje proizvodnje i na voćarstvo. Trenutno imamo četiri hektara višnjika. Posadili smo višnju prošle godine, a rod se očekuje za tri – četiri godine. Mislim da ćemo saditi i dunju, a možda i trešnju – kaže za portal zrenjaninski.com direktor zadruge „Agrosoj“ Nandor Vereš.

   

  U planu je i setva prolećnih kultura, kukuruza i suncokreta.

   

  – Jesenas smo posejali pšenicu, koja trenutno nije u najboljem stanju, ne samo kod nas, nego kod svih. Pšenicu sejemo zbog plodoreda – ističe Vereš.

   

  U neuzinskoj zadruzi je zaposleno 14 ljudi, a „Agrosoj“ ima i 300 kooperanata.

   

  – To što postoji ovakva zadruga važno je kako za selo i opštinu Sečanj, tako i za poljoprivrednike, koji znaju gde mogu da prodaju svoju robu, gde mogu da dobiju valjan savet. Nedavno smo raspisali konkurs za agronoma, i jako smo zadovoljni što nam se javilo dosta kandidata, i mladih ali i onih sa iskustvom. Zaposlenje još jednog agronoma mnogo će znači zadrugarima ali i meštanima – naglašava Vereš.

   

  Na pitanje da li je zadruga „Agrosoj“ zainteresovana da se pojavi kao kupac imovine „Bratstva i jedinstva“ AD iz Neuizine, koja će se prodavati 1. aprila, Vereš odgovara potvrdno.

   

  – Zainteresovani smo načelno, a da li ćemo se i odlučiti, videćemo. Opcija jeste da možda uložimo novac u proširenje zalivnih sistema – kaže Vereš.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda