• VREMENSKE PRILIKE UMANJILE ROD KAJSIJE

  Na neizvesan rod reaguje i tržište, pa kajsije poslednjih dana poskupljuju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVA CRNJA – Iako je na početku proleća izgledalo da bi kajsije ove godine mogle dobro poneti, nada se izjalovila već u maju, a loše vremenske prilike umanjile su rod ove plemenite voćke i za polovinu.

  kajsije

  – Najveći problem za kajsiju ove godine bila je monilija. Ko nije na vreme zaštitio voćku, nije ubrao nijednu kajsiju – kaže za portal zrenjaninski.com Darko Perin, voćar iz Nove Crnje. – Za nedelju dana trebalo bi da dospeju sorte kajsija koje su najbolje za pekmez, međutim jako slabo sazrevaju, kvare se na drvetu i pitanje je šta će biti do kraja, kaže Perin.

  Na neizvesan rod reaguje i tržište, pa kajsije poslednjih dana poskupljuju.

  – Na kvantašu u Novom Sadu su 100 dinara kilogram, a na malo se na pijaci prodaju za 130 dinara – veli Perin. – Moguće je da će se posle 10. jula pojaviti kajsije iz nekih drugih krajeva, pa da cena ode i malo dole. U Banatu nema mnogo voćnjaka sa kajsijom, a u pitanju su male površine, najviše do pola jutra, naglašava Perin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda