• Vlada Srbije saopštila: Poljoprivrednici u Vojvodini prekidaju blokade

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa poljoprivrednicima, koji su prethodnih nekoliko dana blokirali puteve na teritoriji Vojvodine.   Brnabić je na početku razgovora istakla da je do sastanka moglo da dođe i mnogo ranije, s obzirom na to da poljoprivrednici imaju direktnu telefonsku komunikaciju sa njom, za razliku od mnogih prethodnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada Srbije saopštila: Poljoprivrednici u Vojvodini prekidaju blokade

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa poljoprivrednicima, koji su prethodnih nekoliko dana blokirali puteve na teritoriji Vojvodine.

   

  Brnabić je na početku razgovora istakla da je do sastanka moglo da dođe i mnogo ranije, s obzirom na to da poljoprivrednici imaju direktnu telefonsku komunikaciju sa njom, za razliku od mnogih prethodnih predsednika vlada, te da je tako došlo i do današnjeg sastanka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: City shop obogatio ponudu: Očaravajući srebrni nakit na dobro poznatom mestu! (Foto)

   

  Premijerka i poljoprivrednici su prošli kroz sva otvorena pitanja i izneli zajedničke, konstruktivne predloge za njihovo rešavanje.

   

  Postignut je dogovor o tome da tokom vikenda bude održan novi sastanak. Na njemu će poljoprivrednici predsednici Vlade predočiti odgovore na predložena rešenja.

   

  Šta je dogovoreno

   

  Okosnice iznetih predloga su: jeftinije gorivo za poljoprivrednike na svakoj pumpi, na pumpama NIS-a, uz poljoprivrednu karticu, gorivo će biti umanjeno za poljoprivrednike na 179 dinara po litru i taj iznos se dodatno umanjuje za 50 dinara po litru na ime povraćaja akcize. Na svim drugim pumpama moguće je ostvariti povrat akcize od 50 dinara po litru.

   

  Zakon o naknadama, koji je usvojen 26. oktobra ove godine, definiše smanjenje iznosa za odvodnjavanje u 2023. za 50 odsto i potpuno ukidanje ove naknade u 2024. godini, uređenje tržišta terminske prodaje na način da će Vlada doneti zaključak kojim će obrazovati tim koji će imati za cilj usaglašavanje zakonodavnog okvira u kome će primarni proizvođač moći samostalno da izvozi i u kome će se naći model za terminsku prodaju.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Poljoprivrednici će nakon ovog sastanka prekinuti blokade puteva kao znak dobre volje. U narednim danima traktora i poljoprivredne mehanizacije na ulicama u Vojvodini neće biti“, saopštila je Vlada Srbije.

   

  Sastanku je prisustvovala i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

   

  Nemanja Rudan je već postao poznat po proizvodnji kvalitetne kruške

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda