• Velika akcija poljoprivredne inspekcije: Na 1.703 parcele utvrđene nepravilnosti

  Poljoprivredna inspekcija je do sada, u okviru velike akcije kontrole parcela prijavljenih za podsticaje u eAgraru, na 1.703 parcele utvrdila nepravilnosti. U toku je postupak podnošenja inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Velika akcija poljoprivredne inspekcije: Na 1.703 parcele utvrđene nepravilnosti
  Foto: zrenjaninski.com

   

  PROČITAJTE JOŠ: Najteža ludaja koju je proizveo Radovan Zakić težila je 444 kilograma!

   

  Kontrola, koja je započeta 15. avgusta, sprovedena je kod 1.670 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na 1.777 parcela. Na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije.

   

  U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalaze šuma, objekti, parlog, prirodne livade… U nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti. Na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „U slučaju gde je utvrđeno da su poljoprivrednici greškom prijavili netačno kulturu data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke. Takav slučaj je zabeležen kod 95 poljoprivrednih gazdinstava“, navelo je Ministarstvo poljoprivrede i najavilo da će kontrole biti nastavljene i u narednom periodu.

   

  Moćne bobice: Dušanka i Mladen Đaković proizvode crnu ribizlu, voćku koja leči

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda