• Vađenje šećerne repe počelo ranije nego što je uobičajeno

  Iako je ove godine vađenje šećerne repe počelo ranije nego što je uobičajeno, već početkom septembra, to još nije garancija da će se ovaj posao ranije i završiti.   – Počeli smo rano, ali kako to već ide, dođe nekoliko dana sunca, pa nekoliko dana kiše… Onda zemlja bude vlažna, što onemogućava vađenje šećerne repe. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vađenje šećerne repe počelo ranije nego što je uobičajeno

  Iako je ove godine vađenje šećerne repe počelo ranije nego što je uobičajeno, već početkom septembra, to još nije garancija da će se ovaj posao ranije i završiti.

   

  – Počeli smo rano, ali kako to već ide, dođe nekoliko dana sunca, pa nekoliko dana kiše… Onda zemlja bude vlažna, što onemogućava vađenje šećerne repe. Uglavnom, posao je u toku i kako sada stvari stoje, trebalo bi da se završi do kraja novembra – kaže za portal zrenjaninski.com Marko Renovica, koji je repu ove godine posejao na 100 hektara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Puno bolji od uvoznog: Aleksandar Granić proizvodi beli luk iz srca Banata

   

  Oni koji seju repu već su navikli na dugačku sezonu vađenja, ali ono što ih ove godine raduje jeste odličan prinos.

   

  – Prosečan rod je oko šest vagona po hektaru, što je više nego dobro. Ove godine će repa praktično biti jedina ratarska kultura koja će doneti zaradu. I kvalitet je odličan. Jednom rečju, ovo je za repu bila vrlo dobra godina – ističe Renovica.

   

  Repa je, inače, vrlo zahtevna kultura, čija je proizvodnja skupa. Puno zavisi od vremenskih prilika, za uzgoj je potrebna ozbiljna mehanizacija, a vrlo često ni rod ni cena ne pokriju ulaganja. Zato stručnjaci predviđaju da će repe na njivama biti iz godine u godinu sve manje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]