• UGLEDNO GAZDINSTVO PETERA ČORBE

  Samopregoran rad uz porodično zajedništvo – ključ uspeha

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Samopregoran rad, gvozdena disciplina i ljubav prema poslu koji radiš, to su odlike koje se neguju u gazdinstvu Zrenjaninca Petera Čorbe i – daju odlične rezultate!

  Peter Čorba ok novo
  Peter Čorba

  Ovaj uzorni uzgajivač goveda već godinama beleži odlične rezultate u svom stočarskom gazdinstvu, a koristi i prilike da svoje blago, što njegova grla svakako jesu, prikaže na sajmovima i bez ustezanja izloži ocenjivanju. Na svoje deveto učešće na novosadskom Sajmu poljoprivrede ove godine išao je sa pet grla, četiri krave i jednom steonom junicom. Njegov štand bio je veoma zapažen, i od posetilaca sajma ali i onih stručnih, koji ocenjuju kvalitet.

  Svake godine izlažem, bilo je i nagrada, bronza za junicu a srebro za prvotelkinju, zadovoljan sam – ističe Ćorba. On je jedan od retkih koji se ne žali ni na položaj stočara i odnos države.

  -Odnos države prema stočarima sve je bolji, vide se pomaci. Jeste da još uvek ima dosta toga što bi trebalo da se doradi, ali bitno je da postoji dobra volja – ocenjuje Čorba.

  On sada u štali ima 32 grla goveda, u raznim kategorijama, a najviše muznih krava. Zanimljivo je da mleko uopšte ne isporučuje, već ono u celosti ide na preradu u njegovom gazdinstvu.

  -Imamo mini-mlekaru pri domaćinstvu, a proizvode, tvrde i meke sireve i tradicionalni švapski sir, supruga iznosi na pijacu. Imamo stalne mušterije koje su zadovoljne našom ponudom, a mi njihovim korektnim odnosom. U našem gazdinstvu, inače, svi smo angažovani i svako ima svoju ulogu, od moje supruge, do sina i snahe, svi ispunjavaju zadatke i to je ključ uspeha – napominje Peter, i kaže da se nada još boljim vremenima.

  Blago Petera Čorbe
  Blago Petera Čorbe

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda