• U voćnjaku porodice Grujić trešnje izuzetno dobro rodile

  U voćnjaku porodice Grujić iz Botoša ima 50 stabala trešanja. Trešnje su u ovom voćnjaku ove godine izuzetno dobro rodile, dok se mnogi žale da neće imati roda.   – Imamo 50 stabala trešanja različitih sorti, od onih prvih koje dospeju polovinom maja, pa sve do kasnih sorti koje sazrevaju i početkom jula – kaže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U voćnjaku porodice Grujić trešnje izuzetno dobro rodile

  U voćnjaku porodice Grujić iz Botoša ima 50 stabala trešanja. Trešnje su u ovom voćnjaku ove godine izuzetno dobro rodile, dok se mnogi žale da neće imati roda.

   

  – Imamo 50 stabala trešanja različitih sorti, od onih prvih koje dospeju polovinom maja, pa sve do kasnih sorti koje sazrevaju i početkom jula – kaže za portal zrenjaninski.com Dragana Grujić.

   

  Na pijačnim tezgama trenutno se najviše prodaje sorta „Burlatova“ a, kako kaže Dragana, već za vikend stiže „Karmen“.

   

  – Ove godine u našem voćnjaku trešnje su izuzetno dobro rodile zahvaljujući tome što su ušuškane između ostalog voća, pa nisu stradale od mraza. Mnogi se žale da neće imati rod, jer im ga je ubrao mraz, a mi smo, eto, dobro prošli. Najveći problem su nam sada čvorci. Bilo ih je i ranijih godina, ali ove sleću u jatima i za nekoliko minuta od trešnje ostane samo koštica. Borimo se kako znamo i umemo. Najviše se plaše balona sa helijumom, ali bude i petardi. Borba je ko će pre da ubere trešnju, mi ili čvorak – kaže Dragana.

   

  Pročitajte još: Ovo proleće bilo je izuzetno teško za domaće odgajivače ovaca

   

  trešnje

   

  Za sada je voće u dobrom stanju, uključujući i trešnje

   

  Grujićevi imaju voćnjak na 30 ari i u njemu je najdominantnija sorta voća šljiva. Slede višnje, kajsije, jabuke i trešnje.

   

  – Za sada je voće u dobrom stanju, uključujući i trešnje kojima je ova kiša dobrodošla da naliju plod. Jedino neće biti kajsija, možda tek za naše domaćinstvo – ističe Grujić.

   

  Sve što od voća proizvedu u svom voćnjaku, Grujićevi prodaju na pijaci.

   

  – Ne prodajemo nakupcima, sami iznesemo našu robu na pijacu. Ono što ne prodamo, pretvorimo u pekmez ili sok, pa opet prodamo na pijaci. Meni i suprugu voćnjak je dopunski izvor zarade i zadovoljstvo – kaže Dragana Grujić iz Botoša.

   

  trešnje

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda