• U toku konkursi za poljoprivrednike

  Prijave do 30. septembra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI SAD – Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za dodelu sredstava registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, u punom su jeku.

  U ponudi 985 miliona dinara
  U ponudi 985 miliona dinara

  – Raspisano je osam konkursa namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, u vrednosti od 985 miliona dinara. Raspisani su i konkursi za lokalne samouprave, koji se odnose na odvodnjavanje, odnosno sanaciju kanalske mreže i za vodosnabdevanje, kao i na radove na kanalizacionim mrežama – kaže potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

  Najviše sredstava planirano je po konkursima za nabavku opreme za navodnjavanje i bunare, čak 270 miliona dinara, a isto toliko i za nabavku sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda. Za pomoć staračkim domaćinstvima obezbeđeno je 140 miliona. Posebno zanimljiv je konkurs za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, kojim je obezbeđeno bespovratnih 60 miliona za podizanje i grejanje plastenika.

  A konkurs za sufinasiranje nabavke opreme za male prerađivačke kapacitete, ima budžet od 70 miliona, sa povraćajem sredstava do 50 posto od investicije, i namenjen je za hladnjače, opremu za preradu grožđa i uljnih kultura, za nabavku žetvene mehanizacije, opreme za preradu lekovitog, začinskog i aromatičnog bilja, kao i opreme za pčelarstvo.

  Suma od 65 miliona obezbeđena je za bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi, a za gradnju silosa ukupno 50 miliona.

  Svi konkursi za registrovana poljoprivredna gazdinstva otvoreni su do 30. septembra, osim za staračka domaćinstva, koji će trajati do 15. maja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda