• TRI INVESTITORA ZAKUPILA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

  ZRENJANIN – Na javni konkurs za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada javilo se 15 potencijalnih investitora, a samo troje ih je zadovoljilo tražene uslove.     Na osnovu investicije od 21 milion evra, kompanija „Tenis invest“ doo na 30 godina zakupila je 2.431 hektar državnog zemljišta po ceni od blizu 250 evra po […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TRI INVESTITORA ZAKUPILA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

  ZRENJANIN – Na javni konkurs za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada javilo se 15 potencijalnih investitora, a samo troje ih je zadovoljilo tražene uslove.

   

  Foto: Dušan Bartolović

   

  Na osnovu investicije od 21 milion evra, kompanija „Tenis invest“ doo na 30 godina zakupila je 2.431 hektar državnog zemljišta po ceni od blizu 250 evra po hektaru. Ipak, „Tenis“ je iznenada u toku jučerašnjeg dana započinjanje investicije odložio za agroekonomsku 2019./2020. godinu, pa će ovo državno zemljište još godinu dana biti izdavano u zakup po dosadašnjoj, redovnoj proceduri.

   

  Druga dva investitora startuju odmah.

   

  Firma „Farmer 023“ na osnovu investicije u stočarskoj proizvodnji od 500.000 evra u zakup na 30 godina dobiće 67 hektara državnog zemljišta po ceni od oko 250 evra po hektaru za prvu klasu.

   

  „Fud planet“, koji planira da izgradi postrojenje za preradu soje, zakupiće 900 hektara državnog zemljišta. Investicija je vredna 4,5 miliona evra, a u pogonima će se zaposliti 30-tak radnika.

   

  Ove odluke treba da potvrdi i Skupština grada, ali i Vlada Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda