• Srpska industrija hrane: Praćenjem trendova do idealnog proizvoda

  Druga po redu online radionica projekta „Budućnost srpske industrije hrane“, u organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, održana je u petak, 28. avgusta.   Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa koracima koje proizvođači moraju da preduzmu pre nego što krenu u proizvodnju, kao što su neophodnost ispitivanja tržišta, upoznavanje i razumevanje potreba potrošača, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srpska industrija hrane: Praćenjem trendova do idealnog proizvoda

  Druga po redu online radionica projekta „Budućnost srpske industrije hrane“, u organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, održana je u petak, 28. avgusta.

   

  Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa koracima koje proizvođači moraju da preduzmu pre nego što krenu u proizvodnju, kao što su neophodnost ispitivanja tržišta, upoznavanje i razumevanje potreba potrošača, primarne i sekundarne ciljne grupe i upoznavanje sa kanalima prodaje visokokvalitetne hrane.

   

  Učesnici radionice bili su Miloš Pejčinović, ispred Asocijacije za promociju srpske hrane, kao i Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme Vrtlari. Ova firma se odlikuje dugom tradicijom u proizvodnji i preradi visokokvalitetnog voća i povrća, ali i širokom paletom visokokvalitetnih proizvoda. Među njima su i višestruko nagrađivani džemovi, sok od paradajza i ajvari.

   

  – Veliki potencijal proizvodnje visokokvalitetne hrane leži u interesovanju za ovu oblast, kao i uslovima za njen razvoj. Idealna je za ulazak u preduzetništvo i motivaciju mladih, jer je pogodna kako za ruralne, tako i za urbane sredine. Visokokvalitetnu hranu pored inovativnosti odlikuju upravo autentičnost i lokalni karakter. To je ono čime Srbija može da se diči i da ponudi svetu – izjavio je Miloš Pejčinović.

   

  On je dodao da je Asocijacija za promociju hrane tu da osnaži mlade proizvođače da se bave proizvodnjom visokokvalitetne hrane, edukuje ih o stanju i trendovima u istoj, i upozna sa relevantnim akterima ovog tržišta.

   

  Branislav Sekulić se nadovezao na ovu tvrdnju, dodavši da upravo spoj moderne tehnologije i tradicionalne recepture vodi do visokokvalitetnog proizvoda.

   

  – Neophodno je pratiti trendove i prilagođavati se navikama potrošača. Ukoliko je to, primera radi, smanjena upotreba šećera, potrebno je napraviti proizvod bez njega – objasnio je Sekulić.

   

  Dodao je i da je istraživanje tržišta dovelo do promene i prilagođavanja njegovih proizvoda, ambalaže i dizajna. Slušajući svoje potrošače i zahvaljujući tome što je stalno bio prisutan na sajmovima i izlaganjima, došao je do prepoznatljivog brenda i plasiranja proizvoda u 300 objekata u Srbiji, ali i izvoza u SAD i nekoliko evropskih zemalja.

   

  budućnost srpske industrije hrane
  Branislav Sekulić

   

  Nacionalni konkurs za „Buduće lidere domaće hrane“

   

  Današnja radionica bila je druga u nizu od osam koje su planirane da se održe u naredna tri meseca. Kroz radionice, mladi proizvođači će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima i prilikama koje im se nude u oblasti visokokvalitetne hrane. Moći će i da se sa svojim inovativnim visokokvalitetnim prehrambenim proizvodom prijave na nacionalni konkurs za „Buduće lidere domaće hrane“. Prijava na konkurs otvorena je do 1. oktobra, do 17 časova. Više informacija možete pronaći na sajtu APSH.

   

  „Budućnost srpske industrije hrane“ je projekat koja pruža podršku, promociju i povezivanje mladima koji su zainteresovani ili već uključeni u sektor proizvodnje hrane. Cilj je motivacija i osnaživanje mladih da pokrenu sopstvenu proizvodnju, okrenu se tržištu visokokvalitetne hrane ili unaprede svoje postojeće proizvode.

   

  Projekat sprovodi Asocijacija za promociju srpske hrane, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

   

  Više o radionicama i konkursu pronađite na sajtu Asocijacije.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda