• ROD PŠENICE PROSEČAN, CENA KATASTROFA

  Poljoprivredni proizvođači se neće ovajditi od ovogodišnje žetve

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

   

  ZRENJANIN – Žetva pšenice u srednjem Banatu je pri kraju, na njivama je ostalo još oko 5 odsto nepožnjevenog žita. Ocena ovogodišnje žetve je da je rod prosečan, možda malo bolji od toga, ali cena – nikad niža.

  zetva u srednjem banatu

  – U ovom trenutku cena po kilogramu je 14 dinara sa tendencijom daljeg pada. Prosečan rod po hektaru u zrenjaninskom ataru je 7 tona, a tamo gde je tukao grad rod je prepolovljen. Pšenica i nije loše rodila, ali cena je katastrofa. Neki će, nažalost, morati da je prodaju po ovom sramotnoj ceni da bi se razdužili – kaže za portal zrenjaninski.com poljoprivrednik iz Zrenjanina Dragan Erdeljan.

  Cenom su razočarani i poljoprivrednici iz Stajićeva, kooperanti „SN Stefanov agro“.

  – Prosečan rod kod naših kooperanata je oko 6 tona po hektaru, odnosno 3,5 po lancu. Pod žitom smo sa kooperantima imali oko 1.000 hektara i žetva će biti završena danas. Savetovaću poljoprivrednike da žito lageruju i sačekaju bolju cenu – ističe Zorica Stefanov iz pomenute firme.

  Poljoprivredni proizvođači neće se ovajditi od ovogodišnje pšenice. Neka uteha može biti to što su jesenje kulture, kukuruz i suncokret u odličnom stanju i, kako sada stvari stoje, imaće iznadprosečan rod.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda