• Ribarsko gazdinstvo Ečka: Potražnja za ribom na istorijskom minimumu

  Posledice pandemije koronavirusa osećaju i domaći proizvođači ribe koji su u normalnim okolnostima, u ovo vreme posnih slava i praznika, prodavali najveće količine u toku godine. Ali, sudeći po informacijama koje stižu iz ovdašnjih ribnjaka i ribarnica, interesovanje kupaca je dosta slabije u odnosu na raniji period, a riba se prodaje manje nego ikad.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ribarsko gazdinstvo Ečka: Potražnja za ribom na istorijskom minimumu

  Posledice pandemije koronavirusa osećaju i domaći proizvođači ribe koji su u normalnim okolnostima, u ovo vreme posnih slava i praznika, prodavali najveće količine u toku godine. Ali, sudeći po informacijama koje stižu iz ovdašnjih ribnjaka i ribarnica, interesovanje kupaca je dosta slabije u odnosu na raniji period, a riba se prodaje manje nego ikad.

   

  Direktor Ribarskog gazdinstva „Ečka“ iz Lukinog Sela Dejan Zejak kaže da je ovaj ribnjak na tržište isporučio 600 tona ribe, najviše šarana. Zejak, međutim, ne veruje da će se sva količina prodati. Veruje da će polovina ribe sigurno biti vraćena u vodu na dohranu.

   

  – Cena ribe i potražnja za njom su na istorijskom minimumu. Mi u ribarstvu smo ranijih godina nade polagali u to da će se, zahvaljujući prometu i kupovini tokom božićnog posta i za Svetog Nikolu, nadomestiti minusi u poslovanju koji nastaju tokom godine. Međutim, ove godine neće biti tako – ističe Dejan Zejak.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Proizvođači šire kapacitete: Jaja japanske prepelice sve traženija

   

  Kao razlog on navodi to što će, zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine izostati velika okupljanja, proslave i manifestacije. Zbog toga će i na trpezama biti manje hrane, a to direktno utiče na manju prodaju ribe.

   

  Zejak smatra da je potrebno da država pritekne u pomoć proizvođačima ribe.

   

  -Mogla bi da nas oslobodi plaćanja vodnog doprinosa i omogući višegodišnje kredite pod povoljnim uslovima. Sada smo, samo zahvaljujući tome što smo dobili pomoć za zaposlene, uspeli da održimo ribnjake i proizvedemo ribu – podvlači Zejak.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. “ Veruje da će polovina ribe sigurno biti vraćena u vodu na dohranu“.
   NE MORA!
   SMANJITE CENU!!!
   Predlog iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin