• Resorni sekretar Čedomir Božić farmerima uručio ugovore o subvencijama

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo Milorada Trivunovića u Banatskom Dvoru, u opštini Žitište. Tamo je, ujedno, banatskim farmerima uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.   Božić je tom prilikom kazao da će vojvođanskim farmerima ukupno biti uručena 104 ugovora na osnovu konkursa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Resorni sekretar Čedomir Božić farmerima uručio ugovore o subvencijama

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo Milorada Trivunovića u Banatskom Dvoru, u opštini Žitište. Tamo je, ujedno, banatskim farmerima uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.

   

  Božić je tom prilikom kazao da će vojvođanskim farmerima ukupno biti uručena 104 ugovora na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi na teritoriji AP Vojvodine.

   

  Resorni sekretarijat je za te namene obezbedio 90 miliona dinara bespovratnih sredstava. To je deset miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vanserijski prinos i kvalitet: Gotova berba kamilice na njivi Milana Jankova

   

  – Cilj ovog konkursa je opremanje stočarskih farmi, kao i nabavka opreme za hlađenje i skladištenje mleka, zatim opreme za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste hrane. Nadam se da će svi dobitnici subvencija ova sredstva iskoristiti kako bi unapredili i modernizovali svoje farme. Samim tim će i povećati proizvodnju – poručio je ovom prilikom Čedomir Božić.

   

  On je istakao da je maksimalni iznos po jednoj prijavi iznosio dva miliona dinara i da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansira do 70 posto investicije.

   

  čedomir božić

   

  Buduće konkurse ćemo kreirati na osnovu iskustava sa terena

   

  Resorni sekretar je posebno istakao da je namera Sekretarijata da ovakvim i sličnim konkursima pospešuje posebno prepoznate kategorije poljoprivrednih proizvođača kao što su mlađi od 40 godina, kao i žene, koje su potpisnice 43 ugovora po ovom konkursu. Od toga, 26 žena je mlađe od 40 godina.

   

  – Cilj nam je takođe da podižemo i standarde u područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Na ovaj način uticaćemo i na kompletno unapređivanje određenih segmenata u ovoj oblasti, a buduće konkurse ćemo kreirati i na osnovu iskustava sa terena i sugestija dobijenih kroz razgovore sa poljoprivrednicima – istakao je Božić u Banatskom Dvoru.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Milorad Trivunović ima farmu pilića, a sredstva koja je dobio iskoristiće za nabavku mašine za proizvodnju koncentrovane hrane. Trenutni kapacitet farme je 70.000 pilića.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda