• Raspisana dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima. Jedan poziv se odnosi na korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju. Drugi se tiče dodele sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: U firmi AGRO DUKAT počeo otkup […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisana dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima. Jedan poziv se odnosi na korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju. Drugi se tiče dodele sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U firmi AGRO DUKAT počeo otkup pšenice ovogodišnjeg roda

   

  Za podizanje i opremanje plastenika u ovogodišnjem budžetu je izdvojeno dva miliona dinara, a iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 150.000 dinara. Oni koji žele da učestvuju u ovom pozivu moraju imati registrovano poljoprivredno gazdinstvo, biti sa teritorije grada i ne mogu biti stariji od 40 godina.

   

  Na podršku grada mogu računati i poljoprivrednici koji se bave organskom proizvodnjom. Naime, gradonačelnik je raspisao poziv za korišćenje sredstava za nabavku semena i sadnog materijala, dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, zatim kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju. I za ove namene je iz budžeta izdvojeno dva miliona dinara. Iznos sredstava po jednoj prijavi može biti do 200.000 dinara.

   

  Pravo učešća imaju oni koji planiraju da započnu organsku proizvodnju, kao i proizvođači koji su u postupku konverzije, sertifikacije ili već imaju zasnovanu organsku biljnu proizvodnju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Rok za prijavu na oba poziva je 10. jul. Sve dodatne informacije i obaveštenja zainteresovani učesnici mogu dobiti putem telefona 023/315 0234.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin