• Raspisan novi konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvu

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević doneo je odluku da raspiše novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.   On je ovu odluku doneo nakon što se upoznao sa podacima o pretrpljenoj šteti pčelara. Naime, krajem maja pčelare u okolini […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan novi konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvu

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević doneo je odluku da raspiše novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.

   

  On je ovu odluku doneo nakon što se upoznao sa podacima o pretrpljenoj šteti pčelara. Naime, krajem maja pčelare u okolini Kikinde je zadesio veliki pomor pčela.

   

  Tim povodom je u resornom pokrajinskom sekretarijatu održan radni sastanak sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Udruženja pčelara „Kikinda“. Predstavnici pčelara su tokom razgovora kazali Radojeviću da je nekima od njih pčelarstvo jedini izvor prihoda.

   

  Pročitajte još: Vajar Mileta Benić predavao je likovno vaspitanje u školi, sada uzgaja ovce

   

  „Pokrajinski sekretarijat je prepoznao nastali problem i izašao je u susret pčelarima, kako bi uspeli da u kratkom roku bar delimično prevaziđu nastalu štetu. Za novi konkurs je izdvojeno više od šest miliona dinara. Sredstva su namenjena za nabavku novih pčelinjih društava“, saopšteno je iz sekretarijata.

   

  Pravo da učestvuju na ovom konkursu imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, ali će prednost imati oni pčelari koji su pogođeni pomorom pčela.

   

  Konkurs je raspisan 18. juna, otvoren je do utroška sredstava, a zaključno sa 25. junom.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda