• PRIMEDBE NA RAD STEČAJNE UPRAVNICE „BRATSTVA JEDINSTVA“

  NEUZINA – Za godinu dana, koliko traje stečaj u poljoprivrednom preduzeću „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine, nakon održanog pripremnog ročišta utvrđena je i objavljena samo lista potraživanja.     Pojedini mediji, pritom, tvrde da poverioci ove nekad ugledne seoske zadruge imaju ozbiljne primedbe na rad stečajne upravnice. Pre svega, na sporost postupka.   „Bratstvo jedinstvo“ iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRIMEDBE NA RAD STEČAJNE UPRAVNICE „BRATSTVA JEDINSTVA“

  NEUZINA – Za godinu dana, koliko traje stečaj u poljoprivrednom preduzeću „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine, nakon održanog pripremnog ročišta utvrđena je i objavljena samo lista potraživanja.

   

   

  Pojedini mediji, pritom, tvrde da poverioci ove nekad ugledne seoske zadruge imaju ozbiljne primedbe na rad stečajne upravnice. Pre svega, na sporost postupka.

   

  „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine u svom posedu ima oko 600 hektara zemlje, objekte, magacine, mlekaru, ali i šest kilometara zalivnog sistema. Stečaj je otvoren kada je zapretila opasnost da poverioci, među kojima su najveći „Vojvođanska banka“, „Uni pres“ i „Ribobel“, putem privatnih izvršitelja naplate dug.

   

  Stečajnu upravnicu Jelenu Belosavić Sekulovski iz Beograda na to mesto imenovala je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Zanimljivo je da se na platnom spisku sadašnjeg stečajnog dužnika, između ostalog, nalazi Zrenjaninka Dragica Arsić, stečajna upravnica u mnogim ovdašnjim firmama.

   

  Belosavić Sekulovski je sačinila samo jedan kvartalni izveštaj od momenta otvaranja stečaja, pa su i podaci o toku stečaja oskudni. U tom izveštaju stoji i da su njive krajem prošle godine izdate u zakup zadruzi „Agrosoj“ iz Neuzine i firmi „MioMare“ iz Zrenjanina.

   

  Da je imovina ovog preduzeća zanimljiva govori i to da je, navodno, za plodnu zemlju bila zainteresovana i arapska kompanija „Al Dahra“, čiji su predstavnici i obišli Neuzinu. Na kraju, „Bratstvo jedinstvo“ je završilo u stečaju koji će, bar prema početnim koracima, da traje sve dok se ne pojavi pravi kupac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda