• POZIV STOČARIMA: Podsticaj za nabavku junica

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je danas poziv odgajivačima goveda sa teritorije grada Zrenjanina, koji su zainteresovani za nabavku ženskih priplodnih grla, da se prijave Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj od 5. do 12. juna. Sredstva podsticaja biće opredeljena za nabavku kvalitetnih (umatičenih) visokosteonih junica simentalske rase. Broj grla za koje može […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je danas poziv odgajivačima goveda sa teritorije grada Zrenjanina, koji su zainteresovani za nabavku ženskih priplodnih grla, da se prijave Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj od 5. do 12. juna. Sredstva podsticaja biće opredeljena za nabavku kvalitetnih (umatičenih) visokosteonih junica simentalske rase. Broj grla za koje može da se podnese prijava za subvencionisanu nabavku je od jedan do tri.

  junicePravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaće fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa prebivalištem i imovinom na području Zrenjanina, sa aktivnim statusom u 2015. godini. Planirani iznos podsticajnih sredstava je do 100 odsto od iznosa investicije, bez PDV-a, a maksimalni iznos subvencije je do 300.000 dinara po grlu.

  Podsetimo, Janjić je nedavno, na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, potpisao Sporazum o uvozu goveda iz Austrije sa predstavnikom DOO „Fruškogorska“ i to je jedan od prvih rezultata potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti stočarstva na nivou ministarstava poljoprivrede Srbije i Austrije. Tom prilikom je najavljeno da će Grad uvesti 60 junica simentalki.

  – U više navrata sam govorio da smo poljoprivredu prepoznali kao granu koja će biti zamajac razvoja ovog regiona. Zato pokušavamo da je razvijemo na razne načine i kroz mnoge stimulacije. Ovo je, pored subvencija koje smo već obezbedili, samo jedna od mera koju je preduzela lokalna samouprava. Očekujemo da će ona naići na dobar odziv kod naših stočara – poručio je Janjić.

  On je, posle razgovora sa stručnjacima iz oblasti stočarstva, naglasio da moramo da uvozimo najbolju moguću genetiku, jer nakon toga možemo da proizvedemo dobru hranu i ostvarimo odlične rezultate što se tiče govedarstva, proizvodnje mleka i mesa.

  Prijave za korišćenje sredstava podsticaja za nabavku ženskih priplodnih grla se preuzimaju u Odseku za poljoprivredu i rurualni razvoj, Trg slobode 10, kancelarija 126. Detaljnije informacije se mogu dobiti u ovom Odseku. Kontakt osobe su Stojan Kralj i Miloš Kovačević, telefon: 023/315-00-97, mobilni: 066/866-00-66, od 7.30 do 15 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda