• POTPISANI UGOVORI SA PČELARIMA I STOČARIMA

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je sa zrenjaninskim pčelarima potpisao ugovore o podršci, na osnovu Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica. Istovremeno, potpisani su i ugovori sa stočarima o dodeli teladi.     Ugovori su potpisani sa 30 pčelara sa teritorije grada Zrenjanina.   – Dobijamo 100.000 dinara koje ću […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POTPISANI UGOVORI SA PČELARIMA I STOČARIMA

  ZRENJANIN  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je sa zrenjaninskim pčelarima potpisao ugovore o podršci, na osnovu Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica. Istovremeno, potpisani su i ugovori sa stočarima o dodeli teladi.

   

  pčelarima

   

  Ugovori su potpisani sa 30 pčelara sa teritorije grada Zrenjanina.

   

  – Dobijamo 100.000 dinara koje ću ja iskoristiti za kupovinu rojeva i košnica i proširenje proizvodnje. Ova pomoć lokalne samouprave mnogo znači, kao da nam je neko dao krila za razvoj – kaže pčelar iz Elemira Edi Daruši, koji svojih 27 košnica drži na potezu Babatova.

   

   

  Potpisani su i ugovori sa 13 stočara o dodeli teladi.

   

  – Grad opredeljuje značajna sredstva godinama unazad za podsticaje u poljoprivredi, kako ratarima tako i stočarima, a ove godine i pčelarima. Ponosan sam na svoju ekipu koja ima sjajne ideje i zadovoljan sam zbog podrške koju pružamo poljoprivrednicima. Sjajan je bio program sa junicama i u prethodne dve godine podelili smo više od 90 visokokvalitetnih steonih junica simentalske rase. U ugovoru je bilo navedeno da se žensko tele deli drugim stočarima i sada smo u situaciji da to realizujemo – istakao je gradonačelnik Janjić prilikom potpisivanja ugovora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda