• Poljoprivrednici iz Aradca se organizovali i sami izravnali atarske puteve

  Poljoprivrednici iz Aradca, njih četrdesetak, okupili su se prošlog vikenda kako bi zajedničkim radom i sopstvenom mehanizacijom izravnali atarske puteve u svojoj katastarskoj opštini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici iz Aradca se organizovali i sami izravnali atarske puteve
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Katastarska opština Aradac jedna je od najvećih, zauzima površinu od 600 hektara, a do njiva koje obrađuju poljoprivrednici iz ovog sela na teritoriji grada Zrenjanina stižu atarskim putevima ukupne dužine 150 kilometara.

   

  – Atarski putevi su bili u jako lošem stanju i mi smo se, kao uostalom i svake godine, organizovali kako bismo ih uredili i spremni dočekali prolećne radove na njivama. Posao je bio jako težak, jer su putevi vlažni i na posao su mogli samo veliki traktori. Postojala je opasnost da se oni manji zaglave – kaže za portal zrenjaninski.com Paljo Jančo, predsednik Udruženja poljoprivrednika Aradca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ministarstvo i ove godine subvencioniše najpovoljnije kredite za poljoprivrednike

   

  Poljoprivrednici su krenuli iz šest smerova, sa dve strane sela, i udruženim snagama obavili veliki posao.

   

  – Ovo što smo mi uradili je kao kad bi se izgradilo deset kilometara auto-puta. A mi to radimo svojim novcem, svojom mehanizacijom i svojim radom – ističe Paljo Jančo.

   

  On dodaje da je ovo posao za lokalnu samoupravu ali da, ako bi poljoprivrednici na nju čekali, pitanje je kada bi i da li bi uopšte dočekali da posao bude obavljen.

   

  – Od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta, lokalnoj samoupravi se vrati 60 odsto novca, a katastarskoj opštini od toga bi trebalo da pripadne 30 odsto. Tim novcem treba da se uređuju i atarski putevi. Mi pitamo, gde su te pare i na šta se troši novac od izdavanja državne zemlje. Na poljoprivredu – ne – ističe Paljo Jančo.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Atarske puteve u svojoj katastarskoj opštini Arađani su sami i nasuli. Iznajmili su i svojim novcem platili veliku mašinu i dovezli zemlju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Od svih lokalnih vlasti cije opstine i gradove sam prosao, zrenjaninska je ubedljivo najgora. Lenji i nezainteresovani da razvijaju grad. O selima da negovorim, dovoljno je samo proci kolima i videti u kakvom su stanju. Sram vas bilo.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda