• Pčelarska farma „Mimi i Ivana“ pravi zanimljive proizvode od meda (Foto)

  U Lazarevu, selu nadomak Zrenjanina, postoji jedna nesvakidašnja farma. To je pčelarska farma „Mimi i Ivana“.   Pčelarsku farmu vode supružnici Miroslav i Ivana Krstić. Ivana ima 36, a Miroslav 38 godina. Imaju troje dece, dva sina srednjoškolca i devojčicu koja pohađa sedmi razred.   Između obaveza na farmi, na pijaci, na kojoj prodaju svoje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pčelarska farma „Mimi i Ivana“ pravi zanimljive proizvode od meda (Foto)

  U Lazarevu, selu nadomak Zrenjanina, postoji jedna nesvakidašnja farma. To je pčelarska farma „Mimi i Ivana“.

   

  Pčelarsku farmu vode supružnici Miroslav i Ivana Krstić. Ivana ima 36, a Miroslav 38 godina. Imaju troje dece, dva sina srednjoškolca i devojčicu koja pohađa sedmi razred.

   

  Između obaveza na farmi, na pijaci, na kojoj prodaju svoje proizvode, u kući i sa decom, Ivana je odvojila vreme da ispriča porodičnu priču za portal zrenjaninski.com.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Hiperbarična komora pojačava imunitet i ubrzava oporavak tela

   

  – Sve je počelo pre 15 godina. Pčelarstvo nam se neprimetno uvuklo pod kožu. Pomagali smo dedi koji je držao pčele još od sedamdesetih godina i bilo nam je zanimljivo. Deda nam je onda poklonio pet košnica i kazao, eto, sada ste i vi pčelari. Vremenom smo negovali pčele i rasli zajedno sa njima. Sada imamo stotinak društava i zaista mnogo uživamo u tome – kaže Ivana Krstić.

   

  Za Krstiće, pčelarstvo je više ljubav nego posao.

   

  – Suprug i ja pčelarstvo doživljavamo kao ljubav više nego kao posao. Živimo na selu i bavimo se proizvodnjom hrane iz prirode. Zdrave hrane, čiste, bez ikakve tehnološke obrade. Med koji nudimo, mi i proizvodimo, pa nas je to inspirisalo da naš posao nazovemo pčelarskom farmom – nastavlja Ivana.

   

  pčelarska farma mimi i ivana

   

  Dobar odziv među kupcima

   

  Proizvodnja meda, odnosno pčelarstvo, veoma je složen, timski posao. Nije nimalo lak, a ume da bude i opasan.

   

  Poslove Krstići dele na terenske, koje obavlja Miroslav, i na one u zatvorenom, koje obavlja Ivana. Kada se dogodi zastoj ili treba pomoć, uskače i troje tinejdžera, koji se uvek i rado odazivaju.

   

  – Nikada nam maksimalni profit nije bio prioritet. Prioritet nam je kvalitet, da sve bude čisto i netaknuto, baš onakvo kakvo ga pčele donesu. Na to smo posebno ponosni. Med i pčelinji proizvodi su nam osnovni proizvodi, a ove godine smo pokušali da med učinimo zanimljivijim i dodali smo mu voće, začinsko i lekovito bilje, u raznim kombinacijama. To je imalo dobar odziv među kupcima. Javljali su nam se sa pozitivnim komentarima i nekim svojim predlozima – priča Ivana.

   

  Proizvode sa farme Krstići nude na velikoj gradskoj pijaci, a onima koji ne mogu da dođu, odnesu na kućnu adresu. Na društvenim mrežama se rado druže sa svojim kupcima, slušaju sugestije i komentare i odgovaraju na sva pitanja u vezi sa medom i pčelama.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – U svojoj dosadašnjoj pčelarskoj karijeri smo sa pčelama prevalili na hiljade kilometara i sreli se sa mnogo raznih ljudi. Imali smo dobrih, ali i veoma loših iskustava, naročito u poslednje vreme kada je aktuelizovano trovanje pčela i kada svedočimo klimatskim  promenama. Sve je teže pronaći bezbedno mesto za pčele, ali ne odustajemo. Želja nam je da kod nas još mnogo, mnogo godina ljudi mogu da kupe med onakav kakvog ga pčele donesu, da još dugo ugađamo i ispunjavamo zahteve našim kupcima i možda da još malo proširimo pčelinjak, naravno ne izlazeći iz koncepta pčelarske farme – zaključuje Ivana Krstić.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda