• OVDE SE PROIZVODI NAJBOLJE VINO SREDNJEG BANATA

  ORLOVAT – Branislav Prohaska obrađuje vinograd u Orlovatu površine 1,2 hektara. Od sorti su u vinogradu više zastupljene bele – „rajnski rizling“, „sovinjon blank“ i „muskat otonel“, a nešto manje ima crvenih – „kaberne sovinjon“ i „merlo“. – Obrao samo 10 tona grožđa odličnog kvaliteta, jer sam mnogo i uložio i držao se svih saveta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OVDE SE PROIZVODI NAJBOLJE VINO SREDNJEG BANATA

  ORLOVAT – Branislav Prohaska obrađuje vinograd u Orlovatu površine 1,2 hektara. Od sorti su u vinogradu više zastupljene bele – „rajnski rizling“, „sovinjon blank“ i „muskat otonel“, a nešto manje ima crvenih – „kaberne sovinjon“ i „merlo“.

  vinogradi

  – Obrao samo 10 tona grožđa odličnog kvaliteta, jer sam mnogo i uložio i držao se svih saveta struke – kaže Prohaska. – Bez obzira što ova godina nije bila posebno dobra za vinogradare, veoma sam zadovoljan rodom. Nije bilo jeftino, ali meni se isplatilo. Napraviću 100 litara vina za sebe, a ostatak sam grožđa prodao.

  Prohaska je prošle godine napravio najbolje vino srednjeg Banata po oceni stručnog žirija. I ove godine je spreman za takmičenje koje je prema odluci organizatora, Kluba vina iz Zrenjanina, pomereno za februar.

  Do tada, vino iz Prohaskinog vinograda moći će da se degustira na „Novogodišnjim vinskim divanima“, koji se tradicionalno održavaju u Orlovatu pred kraj godine. Već se zna da će se ove godine održati 17. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda