• ORGANSKI PROIZVODI IZ DOMAĆINSTVA ZLATKA MARINKOVIĆA

  STAJIĆEVO – Zlatko Marinković iz Stajićeva na svom porodičnom gazdinstvu bavi se proizvodnjom organskih poljoprivrednih proizvoda. Zlatko na 16 hektara, na organski način, uzgaja žitarice. – Uzgajam pšenicu, speltu, ječam, kukuruz, suncokret – priča Zlatko za portal zrenjaninski.com. – Počeo sam pre desetak godina, a od 2011. godine imam sertifikat, ističe Zlatko.   Počelo je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ORGANSKI PROIZVODI IZ DOMAĆINSTVA ZLATKA MARINKOVIĆA

  STAJIĆEVOZlatko Marinković iz Stajićeva na svom porodičnom gazdinstvu bavi se proizvodnjom organskih poljoprivrednih proizvoda. Zlatko na 16 hektara, na organski način, uzgaja žitarice.

  – Uzgajam pšenicu, speltu, ječam, kukuruz, suncokret – priča Zlatko za portal zrenjaninski.com. – Počeo sam pre desetak godina, a od 2011. godine imam sertifikat, ističe Zlatko.

   

  Počelo je iz nevolje. Zlatkov otac se razboleo, pa su u bašti oko kuće počeli da uzgajaju povrće na organski način.

   

  – Video samo koliko zdrava hrana dobro utiče na ljudski organizam, na raspoloženje, pa sam rešio da proizvodnju proširim i na njive, ali sam odlučio da na njivama uzgajam žitarice. Zadovoljan sam kako to do sada ide. Kupci su mi iz okoline, iznenadili biste se koliko ljudi prepoznaje kvalitet organski uzgojenih proizvoda – kaže Zlatko.

   

  Zlatko Marinković

   

  Zlatko odnedavno ima i nekoliko gotovih proizvoda. Tu je hladno ceđeno ulje, a odnedavno pravi i beskvasni hleb koji je pravi hit.

   

  Posebno je ponosan na sorte žitarica koje uzgaja. To su autohtone sorte pšenice, kukuruza…

   

  Zlatko Marinković

   

  Nije lako, ističe, proizvodnja na organski način nije jeftina, zahteva mnogo fizičkog rada, ali Zlatko kaže da se svako zrno dobijeno na prirodan način višestruko isplati. To je shvatio on, a shvata i sve više ljudi.

   

  – Organska hrana je budućnost – zaključuje naš sagovornik.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda