• OBEZBEĐENI PLASTENICI ZA TROJE MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

  NOVI BEČEJ – Predstavnici Opštine Novi Bečej potpisali su ugovore sa troje mladih poljoprivrednika koji će zahvaljujući projektu „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ u naredne dve godine uzgajati poljoprivredne kulture u plastenicima na periferiji Kumana.     – Potpisani su ugovori sa tri mlade osobe koje će koristiti poljoprivredne inkubatore i, samim tim, stečeno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OBEZBEĐENI PLASTENICI ZA TROJE MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

  NOVI BEČEJ – Predstavnici Opštine Novi Bečej potpisali su ugovore sa troje mladih poljoprivrednika koji će zahvaljujući projektu „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ u naredne dve godine uzgajati poljoprivredne kulture u plastenicima na periferiji Kumana.

   

  plastenici

   

  – Potpisani su ugovori sa tri mlade osobe koje će koristiti poljoprivredne inkubatore i, samim tim, stečeno znanje praktično primeniti. Nadamo se da će iskustvo koje budu dobili u periodu od dve godine značajno uticati na to da se odvaže i izrade svoje plastenike kako bi nastavili da se bave proizvodnjom povrća. Pored kompletne infrastrukture, obezbeđen je i sadni materijal za korisnike inkubatora. Paradajz je već zasađen u plastenicima i sad preostaje da pratimo rad mladih – izjavio je koordinator projekta i zastupnih udruženja Omladinski klub Novi Bečej Kristijan Lukić.

   

  Opština Novi Bečej je u projektu učestvovala sa milion dinara, a taj novac je utrošen na infrastrukturno opremanje parcele koja je dodeljena u ove svrhe. Sami plastenici finansirani su sredstvima Ministarstva omladine i sporta i oni su sada, nakon realizovanog projekta, prešli u vlasništvo Opštine Novi Bečej.

   

   

  Branko Svilengaćin, zamenik predsednika novobečejske opštine, naglasio je da je ovo drugi projekat ovakve vrste na teritoriji opštine, a da je prvi sproveden kroz program USAID-a.

   

  Duško Matić jedan je od ratara koji su prošli obuke tokom projekta. On je veoma zahvalan na ukazanoj šansi, a ideju da se uključi u ovakav posao dobio je radeći kod privatnika.

   

  – Video sam da je isplativo, ali ljudi ne smeju da se upuste u ovaj posao sami. Planiram da uzgajam paradajz i salatu, i da imam roda preko cele godine, a naročito zimi – istakao je Matić.

   

  Projekat je realizovan u partnerstvu Omladinskog kluba Novog Bečeja sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno – ekonomski razvoj Banat i finansiran je sredstvima Ministarstva omladine i sporta. Iz budžeta lokalne samouprave je za ove namene utrošeno milion dinara, a ukupna vrednost projekta je 2,9 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda