• Nezadovoljni poljoprivrednici i danas blokirali put Zrenjanin – Novi Sad

  Na putu Zrenjanin – Novi Sad, kod sela Aradac, na snazi je trenutna obustava saobraćaja, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.   Alternativni putni pravac je lokalna saobraćajnica kroz Aradac.   PROČITAJTE JOŠ: Za sredu najavljen protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“   „Putevi Srbije“ dodaju da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nezadovoljni poljoprivrednici i danas blokirali put Zrenjanin – Novi Sad

  Na putu Zrenjanin – Novi Sad, kod sela Aradac, na snazi je trenutna obustava saobraćaja, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

   

  Alternativni putni pravac je lokalna saobraćajnica kroz Aradac.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za sredu najavljen protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“

   

  „Putevi Srbije“ dodaju da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

   

  Poljoprivrednici iz Aradca, kojima su se pridružili ratari i stočari iz Elemira, Taraša i Kumana, nastavili su danas u 10 časova blokadu magistralnog puta Zrenjanin – Novi Sad.

   

  Skup je, kako su nam rekli, prijavljen policiji, koja se nalazi na licu mesta kako bi regulisala saobraćaj i pratila dešavnja. Današnja blokada traje po dva sata, sa pauzom od sat vremena, kako bi se propustio teretni saobraćaj. Putnička vozila mogu da koriste stari aradački put. Prema informacijama sa terena, poslednja blokada danas se na ovom mestu završava u 18 časova.

   

  Poljoprivrednik Dejan Rakić je poručio danas da će se, ukoliko Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede ne ponude dogovor, protest zaoštriti.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Poljoprivrednici, koji protestuju širom Srbije, traže da subvencije po hektaru obradive površine iznose 35.000 dinara, da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, da premija za litar mleka iznosi 20 dinara, da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV te da se obezbede cene poljoprivrednih proizvoda, kao što su pšenica, kukuruza i soja, kakve su na berzama u Budimpešti i Parizu.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin