• „MPZ Agrar dva“ ima saglasnost za kupovinu firme „Banatski Despotovac“

  Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je firmi „MPZ Agrar dva“ iz Novog Sada, delu „Matijević grupe“, da kupi firmu „Banatski Despotovac“ iz istoimenog sela na području grada Zrenjanina.   „MPZ Agrar dva“ je osnovano kao dvočlano društvo. Osnivači i vlasnici su fizička lica Petar Matijević, sa 70 odsto udela, i Zora Matijević, sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „MPZ Agrar dva“ ima saglasnost za kupovinu firme „Banatski Despotovac“

  Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je firmi „MPZ Agrar dva“ iz Novog Sada, delu „Matijević grupe“, da kupi firmu „Banatski Despotovac“ iz istoimenog sela na području grada Zrenjanina.

   

  „MPZ Agrar dva“ je osnovano kao dvočlano društvo. Osnivači i vlasnici su fizička lica Petar Matijević, sa 70 odsto udela, i Zora Matijević, sa 30 odsto udela.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poreska uprava Srbije izdala važno obaveštenje za poljoprivrednike

   

  Pod kontrolom preduzeća „MPZ Agrar“ i „MPZ Agrar dva“ nalazi se veći broj društava, koja imaju registrovanu istu pretežnu delatnost.

   

  Poljoprivredno društvo „Banatski Despotovac“ se bavi ratarskom proizvodnjom merkantilne pšenice, merkantilnog kukuruza, merkantilnog suncokreta, šećerne repe, dateline i uljane repice. Ima i zasađen voćnjak višanja na površini od 20 hektara, a bavi se i otkupom i prodajom poljoprivrednih proizvoda.

   

  Društvo se bavilo i stočarskom proizvodnjom koja je ukinuta 15. oktobra prošle godine. U vlasništvu je fizičkih lica Milojka Erića i Jasminke Miljuš Erić.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Prijavljena koncentracija se odnosi na sticanje pojedinačne kontrole od strane „MPZ Agrar dva“ nad privrednim društvom „Banatski Despotovac“, kupovinom 100 odsto udela“, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda