• Grad Zrenjanin na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. On je obišao izlagače sa područja našeg grada.   U delegaciji iz Zrenjanina, već po tradiciji, bila je i grupa od pedesetak poljoprivrednika sa područja grada.   Osim susreta s izlagačima i predstavnicima kompanija iz Zrenjanina, Janjić je imao kraći […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad Zrenjanin na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. On je obišao izlagače sa područja našeg grada.

   

  U delegaciji iz Zrenjanina, već po tradiciji, bila je i grupa od pedesetak poljoprivrednika sa područja grada.

   

  Osim susreta s izlagačima i predstavnicima kompanija iz Zrenjanina, Janjić je imao kraći susret i sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem.

   

  Po unapred utvrđenom protokolu, gradonačelnik je obišao obišao štandove kompanija „Generali osiguranje“, zatim „Konzul – Ameropa grupa“, „O&M inženjering“, štand kompanije „Almex“, kao i zrenjaninskog stočara Petera Čorbe. Prilikom posete štandu „Konzul – Ameropa grupa“ predstavnici te firme uručili su gradonačelniku Janjiću donaciju. Predviđeno je da se donacija iskoristi za finansiranje rekonstrukcije dečjeg igrališta u zrenjaninskom naselju „4. jul“.

   

  sajam poljoprivrede

   

  Sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem Janjić je potpisao je Protokol o pokroviteljstvu nacionalne izložbe i aukcije stoke. Grad Zrenjanin treću godinu za redom pokrovitelj je tog dela programa Sajma poljoprivrede.

   

  – Ovo je najveća manifestacija u regionu, ovakvog karaktera. Mi s pravom pokušavamo da se Zrenjanin nametne kao jedan od lidera poljoprivrede u Srbiji. Veoma sam zadovoljan i što naši stočari na ovom sajmu osvajaju medalje. Naš grad, inače, mnogo sredstava iz budžeta ulaže, kako bi naši stočari imali priliku da se pokažu kao dobri domaćini – naglasio je Janjić.

   

  On je podsetio šta sve Grad Zrenjanin radi u podršci poljoprivrednicima, od donacija priplodnih junica, uređenja atarskih puteva i bušenja bunara u atarima, do podrške pčelarima.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda