• BAGREMOVA PAŠA: Pčelari pomno prate vremensku prognozu

  I mladim, a i nešto starijim pčelarima, sad je glavna briga bagremova paša.   Bagrem bi trebalo da počne da cveta oko 25. aprila, ali da bi i medio, potrebno je da jutranje temeprature budu iznad 10, a dnevne iznad 20 stepeni. Zato pčelari pomno prate vremensku prognozu.   – Pčele na bagremovu pašu selimo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BAGREMOVA PAŠA: Pčelari pomno prate vremensku prognozu

  I mladim, a i nešto starijim pčelarima, sad je glavna briga bagremova paša.

   

  Bagrem bi trebalo da počne da cveta oko 25. aprila, ali da bi i medio, potrebno je da jutranje temeprature budu iznad 10, a dnevne iznad 20 stepeni. Zato pčelari pomno prate vremensku prognozu.

   

  – Pčele na bagremovu pašu selimo u okolinu Kučeva. Tamo su najbolji uslovi i paša može da potraje u idealnim uslovima deset dana – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Momirov, jedan od najmlađih zrenjaninskih pčelara. – Transport je skup, nije jednostavan i opasno je pogrešiti. Zato pratimo prognozu i u poslednji čas ćemo odlučiti hoćemo li u Kučevo ili ne.

   

  Nikola Momirov, inače, zajedno sa ocem ima oko 350 košnica.

   

  Kad uspe bagremova paša, pčelarima je odmah lakše, slaže se i jedan od najiskusnijih pčelara Miladin Milosavljević. Onda se već sa više optimizma gleda na ostatak proizvodne godine.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda