• Zrenjanin prvi grad u Vojvodini koji će jednu ulicu nazvati po jasenovačkim žrtvama?

  Zavičajno udruženje Slavonaca planira i zvanično da podnese inicijativu da jedna ulica u Zrenjaninu bude nazvana po žrtvama Jasenovca. To je saopšteno na današnjem radnom sastanku predsednika Skupštine grada Čedomira Janjića sa predstavnicima dva zavičajna udruženja Slavonaca u Srbiji Zorislavom Šimićem i Miodragom Žarkovićem, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin prvi grad u Vojvodini koji će jednu ulicu nazvati po jasenovačkim žrtvama?

  Zavičajno udruženje Slavonaca planira i zvanično da podnese inicijativu da jedna ulica u Zrenjaninu bude nazvana po žrtvama Jasenovca. To je saopšteno na današnjem radnom sastanku predsednika Skupštine grada Čedomira Janjića sa predstavnicima dva zavičajna udruženja Slavonaca u Srbiji Zorislavom Šimićem i Miodragom Žarkovićem, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ivan Bošnjak.

   

  – Ideja da i grad na Begeju dobije ulicu sa tim nazivom nastala je nakon posete delegacija Zrenjanina i srednjeg Banata Jasenovcu. To je i zvanična politika naše države, da se u sadašnjem vremenu s pijetetom i poštovanjem sećamo onih koji su stradali – kazao je Ivan Bošnjak.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Divani i sećanja: Naši sugrađani će pričati o tome kako se nekad živelo i radilo

   

  On je naglasio da je i srednji Banat tokom Drugog svetskog rata dao brojne žrtve, bez obzira na njihovo etničko poreklo. Dodao je i da su tokom ratova devedesetih godina mnogi naši sunarodnici iz Slavonije ovde našli utočište.

   

  – Ukoliko se ova inicijativa usvoji, Zrenjanin će, posle Beograda i Niša, biti treći grad u Srbiji i prvi u Vojvodini koji će, na ovakav način, čuvati uspomenu na jasenovačke žrtve – dodao je Bošnjak.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić istakao da će, po prispeću inicijative udruženja Slavonaca, ona biti uvrštena u dnevni red neke od narednih sednica lokalnog parlamenta.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. Bolje im je da reše da građani mogu da imaju VODU za pice i elementarne uslove za zivot u gradu Zrenjaninu, pa onda neka se bave nazivima ulica. U poslednjih deset godina je 19.000 ljudi pobeglo. Ako se nastavi tempo uskoro ce se nova ulica zvati Ulica Zrenjaninskih zrtava.

  2. Iz moje porodice su stradali u Jasenovcu, ali ne bih voleo da zivim u uluci sa tim imenom.
   Mozete li da nekoj ulici date ime po necem lepom? Telefonski imenik i zrtve.

   1. Bravo!
    Na žalost ova vest je još jedna potvrda šta su po prinudnim upraviteljima ovog grada prioriteti Zrenjanina. Grad se raspada po šavovima a oni razmišljaju o imenima ulica. Još kad vidim ko je mirođija u ovom sosu – državni sekretar koji već 4. vladu uživa u svojoj ničim zasluženoj sinekuri…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika